Het recept uit het nieuwe kookboek ‘Vietnamees’ van Uyen Luu voor zeebaarspakketjes met gember en kimchi laat direct zien dat je met slechts een paar ingrediënten eenvoudig een authentiek Vietnamees feestmaal kunt bereiden!
Kookboek ‘Vietnamees’ van Uyen Luu
Ben je ooit in Vietnam geweest? Dan herinner je je vast nog het heerlijke eten wat je daar gegeten hebt. Pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten. Eten is daar erg belangrijk, omdat je door het serveren van eten je liefde kunt tonen aan bijvoorbeeld je familie. Daarom wordt er ook zoveel toewijding gekookt! Uyen Luu heeft deze passie en liefde voor eten in haar kookboek ‘Vietnamees’ zeker terug laten komen. Ieder gerecht is met zorg samengesteld, om met slechts een aantal essentiële ingrediënten toch de perfecte smaakbalans te creëren. Haar gerechten hebben als uitgangspunt dat ze lekker, maar ook eenvoudig te bereiden zijn. Erg fijn dus!
Recept uit Kookboek ‘Vietnamees’ van Uyen Luu
Wanneer je het kookboek doorbladert, krijg je direct trek. Er staan klassiekers in, zoals een heel hoofdstuk met verschillende recepten voor de bekende noedelsoep Pho. Ze deelt hoe je de lekkerste Bánh Mì broodjes maakt, en heeft een uitgebreide selectie van spannende groentengerechten. Ze helpt je met snelle, doordeweekse maaltijden, zoals geroerbakt rundvlees met groene asperges en rijstnoedels, maar ook met echte feestmaaltijden hoe je perfect krokant geroosterd buikspek maakt. Ook staan er fantastische zoete gerechten in, zoals pandanijs en de meest fluffy sinaasappel limoencheesecake. Klinkt goed toch? Wij mogen een prachtig recept met jullie delen: zeebaarspakketjes met gember en kimchi.
Recept uit Kookboek ‘Vietnamees’: Zeebaarspakketjes met gember en kimchi
Voor 2 tot 4 personen
Uyen Luu schrijft hierover: “Dit recept is kenmerkend voor de ingrediënten die ik altijd in mijn keuken heb, maar je kunt het aanpassen aan die van jou. Het pakketje in de oven stomen is snel en eenvoudig. Als ik gasten heb, maak ik dit pakketje graag open aan tafel om de enthousiaste reacties te horen, alsof we een cadeautje uitpakken. Maak voor etentjes meerdere pakketjes en bak samen in de oven, waarbij je de kooktijd verhoogt.”
Ingrediënten voor de zeebaars
- ½ el plantaardige olie
- 1 zeebaars à 800 g of 2 zeebaarzen à 400 g, schoongemaakt en ontschubd, kop er nog aan
- 40 g gemberwortel, in julienne
- 2 el kimchi (o.a. toko), in reepjes van 1 cm – Als je geen kimchi hebt, laat hem dan gewoon weg
- 1 onbespoten citroen, schil geraspt en dan in schijfjes
- 2 rode uien, in kwarten
- 2 takjes kerstomaten aan de tak
- 80 ml kokoswater, vis- of kippenbouillon
- ½ el sesamolie
- 1 lente-uitje, in de lengte in dunne reepjes en geweekt in koud water tot ze zijn opgekruld
- 1 rode chilipeper, in dunne schuine ringetjes
Ingrediënten voor de dressing
- 1 tl plantaardige olie
- 2 lente-uitjes, in ringetjes van 1 cm
- 4-5 el sojasaus
- 1 el appelciderazijn
- 1 el fijne kristalsuiker
- 1 el chilisaus
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg een vel bakpapier dat groot genoeg is om een vis in te wikkelen op een bakplaat. Sprenkel de plantaardige olie op het bakpapier, leg de zeebaars erop en vul de nekopening met de gember en de buikholte met de kimchi. Leg de schijfjes citroen op het vel en verdeel de rode ui en de kerstomaten rondom de vis. Schenk het kokoswater erover. Sprenkel de sesamolie over de vis en wrijf de vis ermee in. Vouw het bakpapier aan alle kanten over de vis tot een dicht pakketje (en papillotte). Bak 35 minuten in de oven.
Maak intussen de dressing. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de lente-ui 1 minuut. Voeg de sojasaus, de appelciderazijn, de kristalsuiker en de chilisaus toe, roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Als de vis gaar is, breng ik hem meestal naar tafel en pak de vis daar uit. Schenk de hete dressing erover en garneer met de gekrulde reepjes lente-ui en de rode chilipeper. Serveer met gestoomde rijst, veel groenten en een verfrissende soep.
Kookboek Vietnamees | Auteur: Uyen Luu | ISBN: 9789461432582 | €25.95
P.S. Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Recept uit kookboek ‘Vietnamees’: Zeebaarspakketjes met gember en kimchi,
No Comment