Als je zin hebt in een knus en romantisch avondje dineren, dan is de Luwte aan de Leliegracht het juiste adres. Het restaurant bevindt zich in het hartje van de Jordaan, aan een kleine gracht, de naam zegt het al. Onopvallend wanneer je er langs fietst, maar het heeft een stijlvolle uitstraling. Mocht je een date hebben, grote kans dat het een succes wordt!

Achter de klassieke zwarte luifels, en het rumoer van gasten op het terras, schuilt een warm welkom. Bij binnenkomst loop je langs de bar, waar kaarslicht, bloemen en natuurlijke materialen centraal staan. Hout staat hier centraal, je vindt er een grote open haart en veel planten. Het nodigt direct uit om een cocktail aan de bar te drinken. De keuken is open en naar de tafels in de ruimte gericht, waardoor je meteen een blik op de gerechten kunt werpen.

De kaart biedt gerechten van Oosters tot klassiek Frans. De keuze is overzichtelijk, zo’n 7 a 8 vóór/ hoofd en nagerechten. Een klassieker: buikspek met pittige rode linzen, of kerrie-knoflook gamba’s met spinazie, met een glas wit Godello 2012. De menukaart is internationaal, maar over-all mediterraans. Een echte aanrader is een tournedos medium rare met een goed glas rood Mencia van Rebolledo. Als dessert raad ik absoluut de Sabayon met rode vruchten en vanilleijs aan, zelden zo’n mooi en compleet nagerecht gegeten, echt heerlijk!

Adres: Leliegracht 26, Amsterdam
Buurt: Jordaan
Website: De Luwte
Sfeer: Romantisch en knus
Rekening: 3 gangen menu rond €40,- p.p.
Reserveren: Raad ik aan
Kraanwater: Ja
Terras: Ja

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant de Luwte, Leliegracht , 8.3 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends