Restaurant Forno in Amsterdam West is volgens velen de neighbourhood favourite van de altijd gezellige Helmersbuurt. Al 10 jaar lang komen de mensen hier voor de heerlijke steenoven pizza’s, de verse Italiaanse gerechten en de gezellige bediening. Het interieur is uitnodigend en zonder moeilijke poespas; het ideale warme bad voor een lange avond gevuld met goede gesprekken en dito wijn.

Restaurant Forno: heerlijke all day-every day Italian in de Helmersbuurt in Amsterdam West

Restaurant Forno in de Helmersbuurt in Amsterdam West

Restaurant Forno in de Helmersbuurt in Amsterdam West

We beginnen de avond met een lekker glas AIX rosé terwijl we de uitgebreide kaart bekijken. Alles klinkt lekker en kiezen lijkt onmogelijk als de charmante bedrijfsleider ons adviseert te starten met de Antipasto Misto; een plank met allerlei Italiaanse lekkernijen zoals proscuitto, taleggio, mozzarella, geroosterde aubergine met granaatappel & Sardijns brood, oude kaas-doperwten kroketje, olijven en nog meer. Al genietend gaat de hele plank op.

We stappen over naar de witte huiswijn, een frisse Garganega en het valt ons op dat de tafels om ons heen een mooie mix zijn van familiediners, stelletjes en vriendengroepen. De overduidelijke eerste date aan het tafeltje naast ons lijkt ook op een succes af te stomen.

Restaurant Forno in de Helmersbuurt in Amsterdam West

Restaurant Forno in de Helmersbuurt in Amsterdam West

De bedrijfsleider die ons veel en enthousiast weet te vertellen over het restaurant krijgt ons vertrouwen en kiest de hoofdgerechten uit. We delen de gnocchetti met venkelworst, de ravioli van tuinbonen & pecorino en een kleine pizza Forno. Alles is vol van smaak en er verschijnt een glimlach op ons gezicht. De pizza en de gnocchetti hebben wat hitte, maar in de juiste hoeveelheid. We weten niet hoe, maar de borden gaan leeg terug naar de keuken.

 

De desserts zien er heerlijk uit, maar we kunnen niet meer. Alleen de naam van dit dessert doet ons al watertanden; Chocoholic met brownie, oreo, chocolade ijs en fudge. Ga dit proeven en laat ons weten hoe het was.

Gelukkig en voldaan stappen we het warme bad uit en kijken we uit naar de volgende keer. Vanaf het najaar organiseert Forno elke 1e zondag van de maand Aperitivo en elke 4e zaterdag van de maand Pubquiz. Iets zegt mij dat we snel terug zijn.

 

Restaurant Forno

Rhijnvis Feithstraat 43

Amsterdam West

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant Forno in de Helmersbuurt in Amsterdam West, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends