Aan het einde van de Overtoom, aan het begin van de Amstelveenseweg bevindt zich een verborgen parel. De buitenkant van het restaurant valt niet erg op, maar je hebt des te meer redenen om er naar binnen te gaan. Van een oogstrelend interieur tot een volledig biologische kaart; ontdek restaurant Moer.

Restaurant Moer, Amsterdam West

Restaurant Moer Amsterdam

Restaurant Moer Amsterdam

Bij Moer eet je biologisch en wat het seizoen je biedt. Alle gerechten op de uitgebreide kaart zijn gebaseerd op lokale groenten. Je kan gaan voor een volledig vegetarisch, of zelf veganistisch menu (zoals wij deden), maar vlees of vis toevoegen is ook een optie. We kunnen je verzekeren dat dit niet nodig is.

De koks van restaurant Moer zijn kunstenaars met groenten. Denk aan knolselderij, paddenstoelen, paarse spitskool en pastinaak. Mocht dit je nog niet als muziek in de oren klinken, dan doet het dat wel bij het zien van de prachtige gerechten. Bovendien was de smaak van de verschillende gerechten keer op keer verrassend. We startten ons 5-gangendiner met knolselderij in verschillende bereidingen met appel en walnoot. Een zoetzure starter met een twist. Daarna volgden verschillende gerechten met andere koolsoorten en sloten we af met

Restaurant Moer Amsterdam

Restaurant Moer Amsterdam

een hemels dessert: vegan ‘cheesecake’ met ijs van tonkabonen. Ondanks dat we niet alle termen kenden, was de smaak overweldigend.

Moer biedt gelukkig niet alleen een goede keuken; ze hebben ook een uitgebreide selectie aan wijnen waar de bediening je veel over kan vertellen. Wij kozen voor een wijnarrangement (bestaande uit halve glazen, die af en toe toch even bijgeschonken moesten worden), waarvan de wijnen perfect bij de gerechten pasten en de smaaksensatie compleet maakten.

Restaurant Moer Amsterdam

Restaurant Moer Amsterdam

Naast een 5-gangendiner kan je bij Moer terecht voor een 4- tot 7-gangendiner of -lunch terecht. Je kan hierbij kiezen uit vlees, vis, vegetarisch of veganistisch. Groenten staan hoe dan ook in de hoofdrol en alle ingrediënten zijn biologisch en van lokale herkomst. Door een bezoek aan Moer te brengen krijg je dus niet alleen een geweldige culinaire ervaring, maar draag je ook nog je steentje bij aan het milieu.

Moer

Amstelveenseweg 7

1054 MB Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Restaurant Moer, Amsterdam West, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends