Restaurant tips in Amsterdam voor februari! Want nu de sneeuw weer weg is en de zon weer schijnt, willen we naar buiten. Om een lekker menu af te halen bij dat nieuwe restaurant, om een koffie to-go te halen bij dat leuke koffietentje, of om een biertje te drinken in de zon. En bij regen laten we het gewoon lekker thuis bezorgen, of doen we mee aan een digitaal food event. Daarom hier onze lijst met tips!
Nieuwe restaurants Amsterdam en ander leuk horeca nieuws – Restaurant tips Amsterdam februari 2021
De mannen van Wijmpje Beukers hebben een nieuw restaurant geopend in het Museumkwartier: Eetcafé Schotsheuvel! Wij hebben nu al zin om bij deze Franse bistro te gaan eten, zeker omdat deze mannen bekend staan om hun enorme gastvrijheid en fijne service. En natuurlijk kun je er nu heerlijk eten afhalen!
Fan van bagels? Dan is de nieuwe hotspot Bazooka in Amsterdam Oost iets voor jou! Ze verkopen hier de lekkerste bagels, een goede kop koffie, en aan het einde van de dag een lekker pilsje. Van de eigenaren van House of Watt, dus dan weet je zeker dat ook hier de sfeer enorm relaxt en toegankelijk gaat zijn. Fijn!
Op de Roetersstraat is wel een heel cool nieuw restaurant geopend: Oleg Pelmeni Bar. Een Russisch restaurant waarbij Pelmeni centraal staan: dumplings die op tranditioneel Russische wijze bereid worden, met vullingen van paddenstoel, kip, zalm of rundvlees. Ook hebben ze heerlijke huisgemaakte, gefermenteerde drankjes.
Nieuw bij Ron Gastrobar at home: de Oud Hollandse Rijsttafel! De kwaliteit die je van Ron Blaauw gewend bent, de hoeveelheid bakjes die je van hun fantastische Indonesische rijsttafel gewend bent, maar dan met Hollandse klassiekers. Denk bijvoorbeeld aan smeuiige gehaktballen met jus, puree met gerookte boter, appelcompote met steranijs en zwarte peper, en nog een heleboel andere lekkere gerechtjes. Toch meer zin in de rijsttafel? Ook die is natuurlijk nog steeds te bestellen.
Restaurant YERBA bestaat 3 jaar! En er is genoeg reden om dat te vieren: hun fijne 100% vegan menu’s, het vegan kookboek ‘SMAAK: De plantaardige keuken van YERBA’ wat genomineerd is voor beste vega kookboek, en ze hebben laatst ook nog het goud keurmerk van Lekker Vega restaurants gekregen. En je kunt er ook heerlijk brunchen: niet voor niets pronken ze in onze lijst met beste brunchplekken van Amsterdam. Om hun 3-jarig jubileum te vieren, hebben ze nu een menu samengesteld van hun klassiekers van de afgelopen 3 jaar. De moeite waard om te proberen! En wil je nog meer vega restaurant inspiratie? Kijk dan zeker in onze eerder special over vegetarische restaurants in Amsterdam.
Weet je nog dat PLLEK mogelijk weg zou moeten op hun fijne locatie aan het IJ? Gelukkig is bekend gemaakt dat PLLEK nog ten minste tot 2025 mag blijven! Wij hebben nu al zin om in de zomer weer een biertje te drinken aan hun fijne strandje. En tot die tijd halen we gewoon wat lekkers op om thuis te eten.
Restaurant Taiko in Amsterdam start vanaf 26 februari met ‘Curious Curry Pop-Up’: een curry pop-up concept. Chef Schilo van Coevorden neemt je hier mee op reis naar Azië en maakt verschillende curry’s die Taiko de afgelopen jaren in het restaurant heeft geserveerd. Te bestellen via Thuis Uit Eten voor bezorging, en via fbreservations@conservatoriumhotel.com of 020-5700000 om af te halen.
Tandoori Express is door Thuisbezorgd.nl verkozen tot beste bezorgrestaurant van Nederland. En ze zitten gewoon in ons eigen stadje, namelijk op de Kinkerstraat. Zeker de moeite waard dus om een keer een lekkere Indiase maaltijd te laten bezorgen!
Bijna open: Trattoria Locatelli’s Amsterdam! Een fijn Italiaans restaurant aan de Lijnbaansgracht, van de eigenaren van Five Brothers Fat, die leuke Champangneria’s. Verwacht heerlijke steenoven pizza’s die je zelfs tot 3 uur ’s nachts kunt afhalen, met een gezellige bar.
En nog eentje om naar uit te kijken: Mexicaans restaurant Fiona! Voor goed Mexicaans eten kun je ons zeker in de winter enorm blij maken, dus goed nieuws dat dit Mexicaans restaurant geopend gaat worden op de Warmoesstraat. Veel weten we er nog niet van, maar wel dat de kaart 50% vegetarisch gaat worden, en dat het opgezet is in samenwerking met Younique Concepts, die we onder andere kennen van Pesca. We houden jullie op de hoogte!
De Corona crisis laat helaas steeds meer haar sporen achter: zo heeft De Roast Room per direct haar deuren gesloten.
Food tips voor thuis
Zin in een avondje thuis uit eten? We hebben de afgelopen tijd weer heel wat lekkere afhaal- en bezorg opties in Amsterdam ontdekt! Lees dus voor inspiratie onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:
- Sushi restaurants: Take-away sushi special
- Italiaanse restaurants: Gallizia, Le Due Sicilie en Cucina Casalinga
- Aziatische restaurants: Benji’s, Poké Perfect, Umami Shared Dining@Home, HanTing Delivery, NOMADS en Ron Gastrobar
- Zuid-Amerikaanse restaurants: Mexican Drive Thru van MaMa Kelly en Taqueria Lima en Local Dealer Food inc
- Restaurant met een keuken uit het Midden-Oosten: NENI
- Restaurants met Nederlandse / Franse keuken: John Dory Visrestaurant, Jansz., Brasserie van Baerle, Floreyn, Jacobsz en The Lobby.
- Restaurants met een Michelin ster: MOS Amsterdam, Bord’Eau à la Maison en de Sterrenchef box.
Met lekker koken kun je het thuis ook extra gezellig maken! Kaarsjes aan, joggingbroek verruilen voor een leuk jurkje en zet ook meteen fijne playlist op. Met de volgende kookboeken ben je in ieder geval verzekerd van een heerlijk gerecht!
- Paramaribo van Judith Cyrus – Haal de Surinaamse zomer in je huis! In het artikel delen we alvast het recept voor vegetarische pom.
- Slow van Louise Frank – Heerlijk winters comfortfood, waarvan we het recept voor gevulde paprika’s al mogen delen.
- Simply van Sabrina Ghayour – Een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten, met in het artikel een recept voor gemarineerde biefstuk met labneh.
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – Meer dan 200 lekkere currygerechten.
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – Eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes. Zoals het recept voor Pad Thai wat we in dit artikel delen.
Organiseer een thema avond! Kook gerechten van je favoriete land én kijk een film uit dat land. Zo heb ik zelf al met de vegetarische pom uit bovenstaand kookboek een Surinaamse avond gehad en de film Wiren gekeken, en dim sum en geroosterd buikspek gegeten op onze Chinese avond met de film ‘Dying to survive’. En gisteren was onze Russische avond met Borsjtsj, Beef Stroganoff, Russische salade en de film ‘The Return’. Die laatste film is trouwens echt een aanrader!
Online Food events
19 – 20 – 21 februari – Amsterdamse Grachten steak- of lobster walk. Ook zónder ijs is deze fijne diner-wanderling met vier gangen bij verschillende restaurantjes aan de grachten de moeite waard! Lees er meer over in onze review. Iedere donderdag t/m zondag te reserveren!
27 & 28 februari – Het Nationale Ballet x Jansz. |Thuis Uit Eten arrangement. Bewonder thuis de balletvoorstelling ‘Hans van Manen Variations’ via een livestream en geniet na met een speciaal samengesteld viergangen menu van Jansz. De chefs van Jansz. hebben alle voorbereidingen getroffen en de gerechten maak je thuis in een handomdraai af. Het menu bestaat uit:
- Zeebaars met bleekselderij, komkommer en tomaat
- Andijvie met pastinaak, cavolo nero en hibiscus
- Kalfssukade met maïs, cevennes ui en bbq jus
- Appel met vanille, tonkaboon en witte chocolade
En natuurlijk is er ook een heerlijk vegetarisch menu opgesteld! Het diner wordt bij jou thuis bezorgd door Thuis Uit Eten en is voor 50 euro per persoon te bestellen.
27 februari – Online workshop sambal maken. Je maakt in 2 uur 3 sambals, en de workshop kost 20 euro per huishouden:
- Sambal Badjak: een kruidig-pittige en romige sambal met kokosmelk en specerijen.
- Sambal Brandal: een lichtzoet-pittige en zeer kruidige sambal met specerijen.
- Sambal Ketjap: een zoet-pittige sambal met zoete sojasaus (ketjap manis) en specerijen.
7 maart – Online Vietnamese kookworkshop. Tijdens deze 2 uur durende online Vietnamese kookworkshop leer je de volgende traditionele Vietnamese gerechten bereiden, voor 20 euro per huishouden:
- Spring rolls met garnalen (Gỏi Cuốn Tôm), geserveerd met 2 dips:
- Hoisin en pindakaas (Tương Chấm Gỏi Cuốn)
- Limoen en vissaus (Nước Chấm)
- In kurkuma en dille gemarineerde witvis met rijstnoedels (Chả Cá)
11 maart – Gratis online workshop Kaassoufflés maken. Meneer Wateetons is een foodwriter, snackoloog en geeft veel foodworkshops! Wij hebben zelf een keer met hem Kimchi gemaakt en dat was echt een succes. Dus bereid je voor op hele lekkere kaassouffle’s in deze workshop!
8 t/m 14 maart – Week zonder vlees 2021. Nationale Week Zonder Vlees roept heel Nederland op om van 8 t/m 14 maart 2021 een week geen vlees (en vis) te eten. Maak een verschil! Schrijf je in via de website.
Lees ook zeker onze andere artikelen voor nog meer lekkers!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Restaurant tips Amsterdam februari 2021 – Nieuwe restaurants en food events,
No Comment