Bij Restaurant Vermeer beleef je een smaakvol avontuur! De lekkere gerechten en wijnen, een super sfeer en vriendelijke personeel maken dit restaurant een must-visit in het centrum van Amsterdam.
Een warm ontvangst
Bij Restaurant Vermeer werden we warm ontvangen door Maître Bjorn van Aalst. Na zijn introductie over Vermeer en het menu kozen we voor het vijfgangenmenu. De menu’s bij Vermeer zijn samengesteld door Chef Chris Naylor en kunnen ook als vegetarische optie geserveerd worden.
Naast de vijf gangen werden we verrast met een aantal extraatjes. Een van deze gerechtjes was de tartelette gevuld met pompoen, walnoot en jeneverbes. Een perfecte start van de avond die goed in de smaak viel.
Een diversiteit aan gerechten
Vervolgens kwam Chef Chris Naylor langs met een lekkere taco van kropsla met jalapeño-ijs. Daarna bood het voorgerecht keuze tussen biet met gebraden watermeloen of biet met een Ierse oester. Beide opties waren heerlijk én prachtig gepresenteerd. We genoten hiervan met een gekoelde rode Foradori Lezèr wijn.
Lokale ingrediënten
Vermeer werkt samen met lokale groenteboeren zoals Wim Bijma en Janneke Klootwijk, wat duidelijk te proeven was in het herfstgroentengerecht. Wortel, pastinaak, zwarte rammenas, rozenbottels, bimi en verschillende koolsoorten werden gecombineerd met vadouvan (een gefermenteerde curry). Het gerecht smaakte perfect bij een glas Gilvesy St. George Cuvee uit Hongarije.
Witlof with love
Witlof met knolselderij of zeeduivel was het volgende gerecht. De gebraden witlof werd geserveerd met radijs en peterselie. Beide gerechten werden aangevuld met borlottibonen uit Italië en liefdevol, wit lof, gepresenteerd door Bjorn.
Avontuurlijke smaakbeleving
Tussendoor genoten we van een ‘kleine snack’: ravioli gevuld met kippenlever of kimchi, geserveerd in een uienbouillon. Daarna proefden we gerechten met gekaramelliseerde spruitjes. De vegetarische optie was een wortel ‘risotto’. De andere variant werd geserveerd met fazant, kweekpeer en paprikasaus. Beide om van te smullen!
Zoete afsluiting
De avond eindigde met verrassende en verleidelijke desserts. Een crème brûlée van pompoen met sorbetijs van limoen en Timut peper. Dit dessert werd opgevolgd door een semifreddo van passiefruit met peer en een vleugje gember met ijs van Thaise curry en daarnaast roomkaas en koffie. Een unieke smaakervaring!
Laatste verwennerij
Als afsluiter van de avond werden we verwend met heerlijke zoetigheden: oliebolletjes, macarons, speculaas en suikerlolly’s. Deze kleine verrassingen vormden een perfect einde van een onvergetelijke avond bij Restaurant Vermeer. En maak je geen zorgen als je niet alles op kunt, Vermeer pakt het eten met plezier voor je in, zodat je er thuis ook nog van kunt genieten.
Restaurant Vermeer in het centrum van Amsterdam is een aanrader!
Restaurant Vermeer is een absolute aanrader voor een gezellige en smaakvolle avond in het centrum van Amsterdam. Wij komen hier zeker snel terug! En als je hier binnenkort heengaat, vergeet dan niet om Bjorn (en de andere collega’s) de groetjes van ons te doen.
Restaurant Vermeer
Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam Centrum
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Een smakelijke en vermakelijke avond bij Restaurant Vermeer,
No Comment