Lunchen in Amsterdam, en dan bedoelen we echt even zitten en een lekker hapje eten, is in inmiddels een begrip, maar waar ga je dan heen? Dit zijn een aantal van de favoriete plekjes van Culi Amsterdam voor een lunch in het centrum van Amsterdam. Tuurlijk zijn dit niet alle leuke plekjes in het centrum, maar soms moet je even kiezen.

6 x restaurants Amsterdam om in te lunchen

Buffet van Odette Amsterdam

Buffet van Odette Amsterdam

Café: Buffet van Odette

Net zoals lunchen een begrip is in Amsterdam, is Buffet van Odette dat ook. Al 20 jaar lang dezelfde filosofie: een goed bord eten voor iedereen. En dat krijg je. (truffelkaas)Omeletten, buffetborden met salades, groentes, soepen, pasta’s quiches, cakes en heerlijke kopjes Bocca koffie. Buffet van Odette is gevestigd op de gezellige Prinsengracht, in hartje centrum Amsterdam.

Café: Lavinia Good Food

Bewust en gezond eten doe je bij Lavinia Good Food in Amsterdam. Hier worden de gerechten bereid met verse producten van lokale leveranciers en er wordt seizoensgebonden gekookt. Heerlijke zuurdesem sandwiches met avocado, Granny Smith appels en curry olie, een spelt pizzetta met geroosterde pompoen, dolce latte kaas, rucola & gekarameliseerde noten. Of kies je liever voor een special als de skinny crab burger? Let us know.

Café: De laatste kruimel

Een ambachtelijke lunch, krijg je bij De laatste kruimel. Verse scones, quiches, sandwiches, taarten en zelfs vers huisgemaakt brood. En voor de liefhebber kunnen de smoothies en verse sapjes natuurlijk niet missen. Alle ingrediënten zijn trouwens biologisch!

Restaurant: The Lobby

Bij The Lobby kun je zowel terecht voor een zakelijke lunch, als een lunch met je vrienden. De kaart wisselt regelmatig van gerechten, maar iedere keer slaan ze weer de spijker op de kop. Er wordt altijd rekening gehouden met opties voor lichtere en grotere eters, dus voor ieder wat wils. Geniet ondertussen van de gezellige stadse, maar toch relaxte sfeer.

Café: Gartine

Even ontsnappen aan de drukte van de stad bij het rustgevende Gartine, midden in het centrum van Amsterdam. Met een eigen moestuin weet je hier zeker dat de meeste producten uiterst vers zijn. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van streekproducten volgens de criteria van Slow Food. Een heerlijke gezonde, verse, biologische en zeer verantwoorde lunch it is! En vergeet niet ook één van de heerlijke taarten te proeven.

Lion Noir restaurant Amsterdam

Lion Noir restaurant Amsterdam

Restaurant: Lion Noir

Geïnspireerd op French high-dining en met een, tot in de puntjes, uitgewerkt interieur is Lion Noir een zeer populair restaurant in het Amsterdam centrum. Goede service, een prachtige omgeving en heerlijke eten is wat je hier kunt verwachten. Op de lunchkaart staan onder andere sandwiches, salades, burgers en verschillende warme maaltijden. Wil je helemaal gek doen, dan kun je zelfs kiezen voor een 3-gangen luncharrangement.

 

Dit waren ze dan, een aantal favoriete restaurants in Amsterdam centrum voor de lunch, van Culi Amsterdam. Heb jij nog andere favoriete lunchplekjes in het centrum?

Lees ook ons artikel over:

Beste Italiaanse Restaurants in Amsterdam  –  Top 6 Sushi in AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam – High Tea Amsterdam – Burger Bar Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam West

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

Dim Sum now AmsterdamDe Koevoet Lindenstraat AmsterdamGinger Bar & Bites Amsterdam De Pijp – Restaurant Breda AmsterdamPikoteo Amsterdam – Mr Porter Spuistraat AmsterdamChoux AmsterdamRestaurant Anna Amsterdam – Restaurant Adam Amsterdamde Japanner Amsterdam de PijpBurger Bar Burgerlijk Runstraat Amsterdam Olivers Crazy Kitchen AmsterdamHealthy food Snckbr Amsterdam – Hangar Amsterdam  – Dis Amsterdam West – de Italiaan Amsterdam – Cannibale Royale Handboogstraat AmsterdamCannibale Royale Ruysdaelkade Amsterdam de Pijp – Vondelpark 3 Amsterdam – Van t Spit Amsterdam de PijpVan t Spit Amsterdam West – Bos en Lobster Amsterdam West – The Harbour Club Café Amsterdam – Carels Eetcafe Amsterdam de Pijp

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurants in Amsterdam centrum voor een lunch, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends