Het nieuwe jaar is goed begonnen in Amsterdam. Deze maand waren er weer veel nieuwkomers. We hebben een kort overzicht gemaakt van de nieuw geopende restaurants in Amsterdam. Jullie hebben ze misschien al één voor één voorbij zien komen, maar voor het geval je er één hebt gemist, kun je die hier terug vinden en via de link nog even iets meer erover lezen.

De School Amsterdam

Open sinds 3 januari is De school Amsterdam en daarmee ook restaurant De School, dat gevestigd is in dit gebouw. Het concept is als volgt, een 24- uurs locatie in het weekend, 7 dagen per week geopend en een plek voor van alles en nog wat, maar voornamelijk voor eten, drinken, optredens en het nachtleven. Een divers aanbod dus!

Gezondigd Amsterdam: gezonde juices

Gezondigd Amsterdam: gezonde juices

Gezondigd Amsterdam

Een nieuwe feel good hang-out-spot in Amsterdam West, is met Gezondigd Amsterdam een feit. Een leuke plek waar je heen gaat voor een lekkere hap, koffie of sapje. Gezellig op het Haarlemmerplein en gelegen naast het Westerpark, zit je zeker op deze mooie winterdagen erg leuk.

FOL Amsterdam

FOL, popcorn op zijn Italiaans op de Leidsestraat in Amsterdam centrum. Het begon allemaal met een groepje Italiaanse vrienden in de Italiaanse stad Turijn. Na een avond experimenteren, gingen zij de uitdaging aan om de smaak van popcorn naar een hoger niveau te tillen. Hierna was FOL popcorn een feit.

Meneer de Wit heeft honger Amsterdam

Onder leiding van Chef Simo (die je misschien al kent van toenmalig Club Trouw) is eind november Meneer de Wit Heeft Honger in Amsterdam geopend. No-nonsens met een mediterrane twist. Met ruimte voor zo’n 40 tot 45 man kun je hier met goed gezelschap eten.

Yoghurt Barn Amsterdam: good stuff

Yoghurt Barn Amsterdam: good stuff

Yoghurt Barn Amsterdam

De zaken bij Yoghurt Barn Amsterdam gaan goed! Onlangs openden ze ook een locatie op Amsterdam Centraal Station. Ideaal voor een ontbijtje in de ochtend, of een lekkere frozen yoghurt na een dagje werken.

Wrap ‘n’ Rolling Amsterdam

Foodtruck Wrap ‘n’ Rolling heeft sinds 9 december een pop-up kiosk-achtige store op het Mercatorplein in Amsterdam. Niks geen foodtruck meer achterna rennen voor je favoriete volkoren wraps.

 

Drovers Dog Amsterdam

Drovers Dog is een plek waar je heengaat voor een ontbijt, lunch of diner, maar dan wel met de relaxte setting, sfeer en personeel zoals in down-under Australië. Een mix tussen een goed restaurant en een sterke koffiebar.

Al Ninèn Amsterdam

Drovers Dog Amsterdam: dinner

Drovers Dog Amsterdam: dinner

Bij Al Ninèn nemen ze het beste van verschillende Italiaanse gebruiken en komen zo tot heerlijke authentieke Italiaanse gerechten voor de Amsterdammer. Je waant je hier even alsof je in Italië bent.

Jansz Amsterdam

Jansz is een nieuw restaurant in het centrum van Amsterdam, dat afgelopen week haar deuren heeft geopend. Met de slogan “A new old world of elegance, is closer than you think” werden we via Facebook al lekker gemaakt, maar nu kunnen we dan eindelijk zien wat ze hier precies mee bedoelen.

Chicks love Donuts Amsterdam

FACT! Sinds 5 januari zitten de meiden van Chicks Love Donuts in de Foodhallen, maar wees er snel bij, want na 4 maanden wordt het plekje weer door iemand anders gevuld. Twee Koreaanse zussen introduceren met dit concept een compleet nieuw idee van de “donutcultuur” aan Amsterdam, and we like it.

Bilder en de Clerq Amsterdam

Na een tijdje in zwaar weer te hebben verkeerd en de ene na de andere tegenslag te hebben gekregen, werd het bedrijf vorig jaar helaas failliet verklaard. Máár daar hebben een aantal aandeelhouders een stokje voor gestoken. Bilder en de Clercq heeft deze week een doorstart gemaakt!

Baut zuidas Amsterdam

Baut Zuid gaat dit keer de Prinses Irenestraat verblijden. Alles is tijdens de verhuizing meegenomen; de keuken, de diversiteit, toegankelijkheid en natuurlijk de geweldige menukaart.

 

De lijst is weer aardig lang deze maand, hebben jullie al één van deze plekjes bezocht?

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends