Heb jij dat nou ook? Dat je je elke dag afvraagt: ‘Wat zal ik vanavond nu weer koken?’ Omdat we het al druk genoeg hebben, willen we daar ook niet teveel tijd aan besteden. Dan moet je vervolgens ook nog boodschappen doen in een veel te drukke Amsterdamse supermarkt en hou je veel te veel ingrediënten over die je vaak weggooit.

Allemaal zonde, want eten bereiden en dineren moet een feestje zijn! Daarom bedachten Rogier Leopold en Diederik van Gelder een nieuw concept; Bilder en de Clercq. Het is een eetwinkel met voor elk gerecht een blok. Bij elk blok ligt een receptkaart mét alle ingrediënten die je nodig hebt. Alles is afgepast zodat je niets overhoudt. Rondspeuren in de supermarkt of ingrediënten weggooien behoren dan ook tot verleden tijd!

Bilder en de Clercq heeft altijd 14 wisselende gerechten (vis, vegetarisch en vlees) en wekelijks wisselen er 3 gerechten. Dat betekent ook dat je op woensdag de 3 gerechten die uit het assortiment gaan voor 20% korting kunt kopen, wat het natuurlijk nog aantrekkelijker maakt.

Bij elk gerecht adviseren ze ook een bijpassende wijn. Om dit onder de aandacht te brengen waren wij 2 weken geleden op een wijnproeverij van Bilder en de Clercq in samenwerking met Harold Hamersma. Hij is in 2012 door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. Harold is wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad  en schrijft maandelijks voor Plus Magazine. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder natuurlijk de jaarlijkse wijnkoopgids De Grote Hamersma.

Het was een zeer enthousiaste en interessante proeverij, waar we gerechten van Bilder en de Clercq konden proeven in combinatie met Harold’s wijnsuggesties. Bilder en de Clercq organiseert regelmatig dit soort leuke events, dus houdt hun Facebook pagina in de gaten!

Naast de wisselende gerechten hebben ze ook handgemaakt brood, een breed assortiment voor ontbijt, lunch, borrel, allerlei heerlijke delicatessen en natuurlijk wijn!

Ook kun je hier even lekker gaan zitten om een broodje te eten of een koffietje te drinken.

Heb je weer zo’n dag dat je niet weet wat je moet eten? Ga dan zeker langs bij Bilder en de Clercq, succes verzekerd!

Adres: De Clercqstraat 44 en Ceintuurbaan 334, Amsterdam
Buurt: West/ de Pijp
Website: http://www.bilderdeclercq.nl/
Prijscategorie: Hoofdgerechten tussen de €3,50 en €9,00
Keuken: Internationaal

B&C3

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Shoppen bij Bilder en de Clercq, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends