Het is weer woensdag dus tijd voor een heerlijk recept van The Lion Kitchen.

Spice Pulled Beef (4 personen)
– 500 gr runderlappen;
– stengel citroengras;
– 4 tomaten;
– grote rode ui;
– Spaanse peper;
– 2 tenen knoflook;
– stuk gember ter grootte van je duim;
– 1 el tomatenpuree;
– limoen;
– bouillonblokje;
– 1 el Italiaanse gedroogde kruiden (tijm/rozemarijn/oregano);
– 2 grote naanbroden;
– paksoi;
– 2 el sojasaus;
– olijfolie;
– plukje koriander;
– peper & zout;

Snijd het vlees in ietwat grotere vierkante blokken. Zet een pan met water op het vuur en los het bouillonblokje hierin op. Als het water kookt doe je de runderlappen erbij en laat je het vlees 25 min koken.

Ondertussen pel en snipper je de rode ui en de gember. Pel en pers de knoflooktenen uit. Snijd de Spaanse peper in dunne repen. Was de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd als laatste de citroengras door de helft. Zet een grote koeken- of braadpan op het vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Fruit de ui, knoflook, gember en Spaanse peper. Na 3 á 4 min voeg je de tomaten en tomatenpuree toe. Dan de Italiaanse kruiden erbij, peper & zout en even goed roeren. Leg als laatste de stengels citroengras erbij en laat het geheel lekker stoven en pruttelen op middelhoog vuur. Het gaat er uiteindelijk om dat de saus goed ingekookt is. Blijf dus wel af en toe even roeren en gaat het te snel draai het vuur dan wat lager. Verwarm de oven voor op 175 gr.

Inmiddels is het vlees gaar. Giet het vlees af en laat het vlees een beetje afkoelen. Trek daarna het vlees met twee vorken uit elkaar, zodat je “pulled beef” krijgt. Als de saus ingekookt is kan de “pulled beef” bij de saus en warm dan alles nog even op. Zo kan de saus ook in het vlees trekken.

Was en snijd de paksoi in dunne reepjes en bak of wok de paksoi in een klein scheutje olijfolie. Begin bij het bakken of wokken met het witte gedeelte van de paksoi en doe na 3 min het groene gedeelte van de paksoi erbij. Even op smaak brengen met peper & zout en de sojasaus. Leg de naan in de oven, dit duurt ongeveer 3 min. Houd de naan een beetje zacht, zodat je de naan straks kunt dopen in de Spice Pulled Beef. Haal vlak voor het opdienen de stengels citroengras uit de pan en knijp de limoen uit over de Spice Pulled Beef.

Leg de naan op het bord, daarna een schep paksoi en dan zo groot mogelijke opscheplepels van de Spice Pulled Beef. Strooi tot slot nog een beetje verse koriander eroverheen. Eet smakelijk!

Voor meer foto’s en informatie check The Lion Kitchen.

http://thelionkitchen.com/wp-content/uploads/2014/03/20140313-090334.jpg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends