Het is weer woensdag dus The Lion Kitchen gaat ons weer verwennen met een heerlijk recept.
Vandaag staat er een Steak Tartaar van De vrije Koe op het menu.

Steak tartaar (2 personen)
– 250 gr Chateaubriand ((kogel)biefstuk of verse tartaar);
– mayonaise;
– ketchup;
– mosterd;
– handje peterselie;
– tabasco;
– eidooier;
– worchestersaus;
– handje kleine augurken;
– sjalot;
– handje kappertjes;
– halve ciabatta;
– 40 gr gemengde sla;
– olijfolie; en
– peper & zout.

Haal een uur voordat je gaat beginnen het vlees uit de ijskast en laat het vlees rustig op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven 15 min voordat je aan de slag gaat voor op 180 graden.

Dep na een uur het vlees droog met een vel keukenpapier. Pak een vlijmscherp mes en snijd het vlees (voorzichtig) in plakjes, dan in dunne repen en als laatste in zo klein mogelijke blokjes. Het vlees moet zeer fijn gehakt worden.

Snijd de ciabatta in dunne repen, bestrijk met een beetje olijfolie en leg de repen in de oven. De ciabatta is na ongeveer 5 min krokant. Draai halverwege de ciabatta nog wel even om. Haal de toastjes uit de oven.

Snijd ondertussen de kappertjes, augurken en de peterselie zo klein mogelijk. Split het ei. De truc is om het ei boven één hand te breken, vang daarbij het eigeel op en laat het witte/doorzichtige gedeelte door je vingers stromen. Voilá, een gesplit ei!

Je kan er nu voor kiezen om de steak tartaar al te bereiden of zoals op de foto’s alles los in bakjes op te dienen, zodat iedereen zelf aan de slag kan. Zelf ben ik voorstander van de laatste manier, want iedereen heeft zijn eigen favoriet.

Voeg de sjalot, augurk, kappertjes, peterselie, mayo, ketchup, worchester, mosterd, tabasco en peper & zout beetje bij beetje toe en blijf proeven. Heb je de perfecte samenstelling gevonden? Geniet dan van jouw steak tartaar met het ciabatta toastje en een hapje sla.

Eet smakelijk!!

Voor nog meer recepten en foto´s check The Lion Kitchen

20140219-144442.jpg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends