Een paar weken geleden liep ik per toeval Sugar & Spice Bakery binnen. Behalve dat ik hier meteen een review over wilde schrijven voor Culi Amsterdam, omdat iedereen hiervan moest weten, vond ik dit ook de perfecte locatie om mijn Restaurant Day avontuur te houden, waar we eerder al dit artikel over schreven.

Sugar & Spice Bakery is namelijk echt een bijzonder verrassende ontdekking op de Zeedijk midden tussen de altijd aanwezige drukte van toeristen in de Nieuwmarktbuurt. Verscholen tussen alle Aziatische eettentjes vind je ineens een oase van rust die je pas echt goed ontdekt als je er binnenstapt. Maar dat is het hele ding, je loopt er heel makkelijk voorbij. Niet doen! Sugar & Spice Bakery is namelijk een hele knusse koffiezaak waar je je echt meteen in een gezellige huiselijke omgeving waant.

In de open keuken achterin staat de eigenaar zelf met veel passie de heerlijkste taarten en quiches te bakken, verse salades te maken en originele broodjes te smeren op brood van het Vlaamsch Broodhuys. Voor in de zaak staat een enorm groot koffieapparaat en staan alle taarten in de etalage uitgestald. De hele dag geurt het dus heerlijk naar versgebakken taart en versgemalen koffiebonen. En dat ze de kwaliteit van koffie hier erg belangrijk vinden blijkt wel uit het feit dat ze onlangs de 5de plaats bemachtigden in de Misset koffie top 100. Sinds kort serveren ze ook slow coffee met de aeropress of V60, gemaakt van bonen van de beste branders in Europa en geselecteerd door The Coffeevine. Bij Sugar en Spice Bakery doen ze dus niet hun best om of de koffie of het eten bijzonder te maken, maar kiezen ze voor het beste van allebei!

Sugar & Spice Bakery is de perfecte plek om even te genieten van een heerlijk verwenmomentje overdag. Van knapperige granola bij het ontbijt, quiche bij de lunch of een lekker stukje taart – waar ze het overigens ook leuk vinden om naast ‘sugar’ te experimenteren met ‘spice’ zoals gember in de perentaart of veel kaneel in de carrotcake-muffins. En als je niet kunt kiezen dan kun je altijd voor het brunch plankje gaan. Dit is een plankje vol zoet en hartig oftewel, het beste van Sugar & Spice in één gerecht.

Ik bestelde er de perentaart. Een flink stuk cake-achtige taart met grote stukken peer er in en afgemaakt met een laagje poedersuiker. Dit soort taarten kunnen soms een beetje droog zijn, maar deze was dat absoluut niet zonder weer té klef te zijn. Perfect dus! Ook was hij erg lekker kruidig en proefde je echt goed de peer terug. Ik had een tijdje geleden zelf ook een taart met peer gemaakt. Heel anders dan deze maar in plaats van het verzinnen van een nieuw twistrecept bedacht ik me dat het leuk was om juist die perentaart als twistrecept met jullie te delen. Het is dan ook bijna Sinterklaas en daar past een van de gebruikte ingrediënten ook erg goed bij. You will see!

Je kunt overigens bij Sugar & Spice Bakery ook even snel iets lekkers afhalen. Neem dus je favoriete koffie mee, eet een broodje hummus met pecorino en geroosterde paprika uit de hand, verras iemand met een brunch box of bestel een hele taart voor je feestje. Alles is mogelijk!

Echt een aanrader dus dit leuke tentje. Leuk om even te ontsnappen aan de drukte van de Nieuwmarktbuurt en om met je vriend(inn) af te spreken voor een van hun huisgemaakte specialiteiten.

P.S. het Restaurant Day avontuur in dit tentje was overigens ook een laaiend succes! Benieuwd naar een verslag? Lees het allemaal hier op mijn eigen blog CATO CHEFT ‘T. Wellicht volgt er wel een volgende editie, waar we jullie natuurlijk van op de hoogte zullen houden!

Adres: Zeedijk 75, Amsterdam
Buurt: Nieuwmarkt
Website: Sugar&Spice
Sfeer: Knus, huiselijk
Rekening: Brunch plankje €9,95
Reserveren: niet nodig
Kraanwater: Ja
Terras: Nee

Sugar & Spice Bakery

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Sugar&Spice Bakery, Zeedijk , 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends