Sommige zaken behoeven niet veel uitleg. Een goed voorbeeld hiervan is Roopram roti op de 1e van Swindenstraat 4, om de hoek van het Tropen Museum en de Biertuin, in Amsterdam Oost. Wat je er kunt eten? Heerlijke gerechten uit de Surinaamse keuken…oh en de béste roti rol van Amsterdam. Wat een roti rol is? Een fantastische Surinaamse vertaling van onze welbekende Hollandse A.V.G., maar dan opgerold in een overheerlijke roti pannenkoek.

Het maakt niet uit op welke dag je naar Roopram gaat, er staat altijd een rij mensen tot op straat te wachten om naar binnen te mogen. En dat is maar goed ook, want zonder die rij mensen zou je misschien niet om kijken naar deze zaak. Gelukkig weten wij wel beter en jullie binnenkort ook. De radio uit de keuken brengt allerlei up-tempo Indiase liedjes ten gehoor en de geuren die je tegemoet komen doen je het water in de mond lopen. We zijn aan de beurt en bestellen, zoals altijd, een roti rol met kip, aardappel en kousenband om mee te nemen. Of we “peper” willen? Jazeker, maar niet teveel. “Peper” is namelijk een pasta gemaakt van pure madame Jeannette pepers. Belangrijke informatie. Eenmaal thuis halen we onze in aluminium folie gerolde roti rollen tevoorschijn en begint het festijn. De massala kip is lekker mals en goed gekruid, de aardappels smeuïg en op smaak net zoals de kousenband. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door de roti en dus kun je het ook lekker met je handen eten!

Wanneer ga je naar Roopram Roti? Als je zin hebt in de beste roti rol van Amsterdam of betaalbare lekkere Surinaamse comfort food. We raden aan om af te halen, de quasi snackbar inrichting nodigt niet uit om lang te tafelen. Mocht je Amsterdam Oost te ver vinden, dan kun je ook bij Roopram op de van Woustraat terecht. Ook lekker, maar lang niet zo lekker als op de 1e van Swindenstraat.

Adres: 1e van Swindenstraat 4
Buurt: Amsterdam-oost
Website: Roopramroti
Sfeer: Surinaamse snackbar
Rekening: Gem. 5,50 Euro p.p.
Reserveren: Nee
Kraanwater: Nee
Terras: Nee

roopram-roti

roti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Suriname dichterbij dan je denkt bij Roopram Roti, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends