Het is woensdag dus tijd een recept van The Lion Kitchen!

Voor een Sweet en Sour  hoef je de kipfilet niet  te frituren. Gebruik dan gewoon een pan (of wokpan), wel met iets dikkere bodem, en vul die met voldoende olijfolie. Voor een knapperig randje moet je de kip wel een beetje laten zwemmen. Helemaal anti-fritter? Laat dan de bloem en kokos- of zonnebloemolie weg en grill de kipfilets.

Eet de sweet & sour chicken lekker met rijst en gewokte groenten, maar het kan ook gewoon met een grote sla.

Sweet & Sour Chicken (4 personen)

– 2 kipfilets;

– komkommer;

– winterpeen;

– knoflookteen;

– 1/2 witte ui;

– 1 el vissaus;

– 1 el azijn;

– 2 á 3 el suiker;

– 2 el maizena;

– 2 á 3 el ketchup;

– handje bloem;

– 500 ml kokosolie of  zonnenbloemolie; en

– peper & zout.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Leg de bloem op een bord en haal hier de reepjes kipfilet doorheen. Breng op smaak met een snufje peper & zout. Was en snijd de komkommer in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd ook de wortel in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in dunne ringen.

Verwarm de kokos- of zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Frituur de kipfilet, niet in 1 keer maar in delen, totdat de reepjes knapperig en bruin gekleurd zijn. Dit is ongeveer na 10 min. Laat de kipfilet uitlekken op een vel keukenpapier. En herhaal tot alle reepjes kipfilet gefrituurd zijn.

Doe de wortel, ui en knoflook in een steelpan. Vul de pan met heet water, zodat alles net onder water komt te staan. Breng het water aan de kook. Als het water kookt voeg je de suiker, ketchup, 1/2 el peper en 2 tl zout toe. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg na nog eens 5 min de azijn toe.  Als laatste los je de maizena op in een beetje water en giet je dit mengseltje er ook bij. De maizena zorgt ervoor dat de saus gaat binden. Laat de saus rustig op het vuur pruttelen. Even proeven en wellicht nog een beetje ketchup of suiker naar smaak toevoegen.

Als laatste doe je de komkommer erbij en laat je de saus zoveel mogelijk inkoken. Als er een mooie, dikke en glanzende saus is ontstaan dan ben je klaar. Leg de gefrituurde kip op een bord en schenk daarover de saus. Yum, je sweet & sour chicken is klaar!

20140724-103834-38314503.jpg
Voor meer info en foto’s check The Lion Kitchen

 

Read also: Food Journey & Recipes with Rosie Gohres

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Sweet & Sour Chicken van The Lion Kitchen, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends