Wanneer er de ultieme behoefte om Amsterdam vanuit de hoogte te gaan bekijken bestaat, dan is er geen beter restaurant te bedenken, dan Floor17!

Wij kwamen deze avond met de auto. Geen probleem zo bleek, want als je gaat dineren bij Floor17 kun je gratis parkeren in de parkeergarage onder het restaurant.
Feestelijk opgedoft rijden we in onze bolide (een oude barrel uit 1993…) de garage binnen. Van hieruit stappen we de lift in naar de 17e verdieping, waar we direct vriendelijk worden ontvangen.

Floor 17, een tip voor een decadent avondje uit!

Het uitzicht op deze hoogte is adembenemend. Een briljante kennismaking met het prachtige Amsterdam. Met een gin-tonic in de hand begeven we ons naar het dakterras (floor19!). Op het dakterras is het heerlijk toeven. Er zijn ligstoelen, banken en tafels waaraan gegeten kan worden. Voor de frisse avonduren zijn er heaters en op een zonnige dag kunnen de parasols open.

Nadat we van het uitzicht en ons drankje hebben genoten, is het tijd weer af te dalen naar de 17e floor om te dineren. Op deze, toch zonnige avond in mei, is het helaas nog iets te fris om in de buitenlucht te dineren. Maar niet getreurd, want in het restaurant zijn er voldoende zitplaatsen aan het raam en er is dus volop gelegenheid om van het uitzicht te genieten.

Voor het dineren is er bij Floor17 de mogelijkheid à la carte te kiezen, maar het is er meer gebruikelijk om je te laten verrassen met een verrassingsmenu, bestaande uit 3, 5 of 7 gangen. Wij kiezen voor het 3 gangen menu (36 euro).

Allereerst wordt er een prachtig broodplankje geserveerd. Op het plankje ligt een lekker versgebakken zuurdesem brood, een mooie boerenboter van Lindenhoff en aan tafel wordt een waanzinnige olijfolie bijgeschonken. Smullen geblazen! Om onze smaakpapillen verder te prikkelen volgt er een amuse, waarin de frisse tonen van onder andere komkommer gecombineerd worden met een verfijnde kaasmousse. Het voorgerecht is dun getrancheerde, langzaam gegaarde kalfsmuis met onder andere wat geconfijte aardappeltjes. We krijgen een prachtige tongschar met hazelnootelementen als hoofdgerecht en het nagerecht bestaat deze avond uit een crème brûlée, een crumble en een macaron geserveerd met een koffie granité. De wijnen die worden geschonken zijn zalig en de service is die van een sterrenzaak.

Kortom: voor een zalige avond met een prachtig uitzicht, uitmuntende service en heerlijk dineren voor een te behappen bedrag kan ik maar één ding zeggen: Floor17!

Adres: Staalmeesterslaan 410, Amsterdam
Buurt: Overtoomseveld
Website: Floor17

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tested by, Floor 17 op de Staalmeesterslaan, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends