Het aan het IJ gelegen befaamde ‘Hotel de Goudfazant’ is voor diegene die deze goude oude nog niet kent, echt een must GO!  Ook Michelin sterrenchef Joris Bijendijk van restaurant Rijks heeft dit restaurant als één van zijn favorieten restaurants benoemd.

Een van de meest toonaangevende restaurants van Noord

Hoewel de naam anders doet vermoeden is Hotel de Goudfazant geen echt hotel, maar een restaurant. De loods waarin het restaurant zich bevindt, deed in vroegere tijden dienst als autogarage. De autogarage van toen is omgetoverd tot het restaurant van nu. Ondanks het feit dat de tijd van de auto’s is verlaten, is er in het restaurant nog altijd een hefbrug te vinden met hierop speeltjes van formaat: een oude Porsche 911 en een Ferrari Testarossa.

De gerechten in dit restaurant komen voornamelijk uit de Franse keuken. Er is een 3-gangen keuzemenu voor 35 euro. Het is een no-nonsense menu, met goede, (h)eerlijke smaken. Niet de meest bijzonder gerechten, maar serieus erg lekker. De bediening is meer dan vriendelijk.

Voor grote gezelschappen is de Goudfazant een uitkomst, zeker gezien de ligging en de mogelijkheid tot parkeren. Ze zijn dinsdag t/m zondag vanaf 18 uur open.

Adres: Aambeeldstraat 10 H, Amsterdam
Buurt: Amsterdam Noord
Website: De Goudfazant
Prijs: 3-gangen €35,00
Terras: Ja aan ’t Ij
Kraanwater: Ja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Tested by: Hotel de Goudfazant in Noord, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends