Decadentie voor een eerlijke prijs bij Morgan & Mees aan de 2de Hugo de Grootstraat in Amsterdam West. Wat hebben we onszelf in de watten laten leggen bij dit nog vrij nieuwe etablissement!

Perfecte plek om heerlijk lang te tafelen

Morgan en Mees is een restaurant waar je, mijns inziens, niet naartoe gaat op een gewone doordeweekse dag. Nee, naar Morgan en Mees ga je als je de mogelijkheid hebt om optimaal van een avond te genieten en ook heerlijk lang kunt natafelen. Als je op die vrije avond fijn uit eten wilt, de behoefte voelt je te hullen in dat nieuwe jurkje of dat recent gekochte colbertje, en een beetje te zien en gezien te worden, dan is Morgan en Mees the place to go.

De entourage is chique en de kwaliteit verrassend goed! De bediening is opvallend vriendelijk en behulpzaam. Bij het uitkiezen van de wijnen werd, aan deze criticus, ruim de mogelijkheid geboden om diverse wijnen te proeven alvorens een keuze te maken. Uiteraard werden de gekozen wijnenkeurig op temperatuur gehouden in een klimaatkast tot de bijbehorende gang zich zou aandienen. Voor de cava werd een koeler aan tafel gezet en de glazen werden door het personeel adequaat bijgeschonken.

Extra pluspuntje, dat door mijn tafelgenoot genoemd moest worden: de ronde tafels in het restaurant zijn precies goed qua grootte. Eindelijk een ronde tafel waarbij je niet naar elkaar hoeft te schreeuwen om je verstaanbaar te maken, maar ook niet op elkaars lip zit!
Het menu bij Morgan en Mees is divers. Het is mogelijk een driegangen menu van de dag te bestellen of je gerechten à la carte te kiezen. Het driegangen menu van deze avond bestond uit een luxe schaal met fruit de mer vooraf, buikspek als hoofd en een verfijnde cheesecake als na. Het menu à la carte was niet minder mooi. Zo stonden er bij de voorgerechten gepocheerde zalm met een Granny Smith appeltje, venkel en limoen, een fijne risotto of heerlijk gemarineerde ribbetjes op het menu. Als pièce de resistance kon worden gekozen voor bijvoorbeeld lamsnek met parel couscous of een heerlijke bavette. Alhoewel niet geheel passend binnen de algemene indruk die het restaurant maakt, staat er voor de liefhebber ook een burger van het huis op de kaart. De desserts bestonden onder andere uit een waanzinnige chocoladecreatie, een kaasplankje, een lemon pie of een fraaie cheesecake. Alle gangen waren even smakelijk en de wijnen combineerden goed.

Na een fantastische, relaxte avond, vol met heerlijk eten, fijne wijnen en goede service, kunnen mijntafelgenoot en ik Morgan en Mees van harte aanbevelen!

Adres: 2de Hugo de Grootstraat 2-6, Amsterdam
Buurt: Amsterdam West
Wesbite: Morgan & Mees
terras: Ja
Ambiance: trendy, sfeervol
Prijscategorie: voorgerechten rond €10, Hoofdgerechten rond de € 18
Kraanwater: Ja

 

  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Tested By: Morgan & Mees, 2de Hugo de Grootstaat, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends