Rijssel is ontstaan vanuit passie voor de Franse keuken, met een knipoog naar Vlaanderen.

In een interieur van klassiek, versus jaren ’60 modern, wordt betaalbaar no-nonsense eten geserveerd. In een ontspannen sfeer is het er tafelen voor iedereen, voor alle gelegenheden en altijd tegen eerlijke prijzen. De gelakte muren, natuursteen, staal en gedekte tafels doen de rest.

Hoe lang dit restaurant al op mijn lijst stond durf ik niet te zeggen: lang, heel lang……. Eindelijk had ik een tafeltje weten te bemachtigen en kon ik bij ‘Rijssel’ , een door de mensen om mij heen geprezen etablissement, gaan eten. Bij binnenkomst werden mijn partner en ik meteen vriendelijk ontvangen door onze gastheer van de avond. Onze hand werd door de jonge man geschud en hij stelde zich voor.

Na deze persoonlijke ontvangst werden we naar onze tafel gebracht. De kaart van Rijssel is simpel, noem het boers, maar (h)eerlijk. We bestellen deze avond de gerechten waar Rijssel om bekend staat: vooraf de huzarensalade van het huis en als hoofd het kippetje met aardappels uit de oven. En wat hebben we een geluk met onze gastheer. Een echte wijnkenner blijkt. Bij iedere gang worden we opnieuw verrast door de goed hierbij uitgezochte wijn.

Kortom Rijssel heeft een (h)eerlijke, boerse keuken met (bij de juiste gastheer) goede bijpassende wijnen. Toch bekruipt me de gedachte dat ik voor hetzelfde geld elders wel eens uitdagender gegeten heb.

Rijssel is geopend van maandag tot en met vrijdag vanaf 18.00 uur. Zaterdag en zondag gesloten.

Adres: Marcusstraat 52B, Amsterdam
Buurt: OostWebsite: Rijssel
Sfeer: Bourgondisch, gezellig
prijscategorie: betaalbaar no-nonsense
Terras: Nee
Kraanwater: Ja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends