Vandaag een super gezonde salade van The Lion Kitchen, no or low carbs en niet geheel onbelangrijk heel makkelijk zelf te maken.

Thai Beef Salad (4 personen)

– 4 biefstukken;
– 2 zakken gemengde sla (+/- 160 gr);
– komkommer;
– 400 gr kleine tomaatjes;
– 2 el vissaus;
– 2 á 3 el sojasaus;
– 1 el sesamolie;
– 2 limoenen;
– 1 tl suiker;
– 1 of 2 Spaanse Pepers;
– 2 tenen knoflook;
– stuk gember ter grootte van je duim;
– plukje basilicum en munt;
– eventueel 4 limoenblaadjes (kafferlimoen)
– peper & zout; en
– olijfolie.

Snijd de Spaanse pepers in dunne ringetjes. Je kan ervoor kiezen om de pitjes eruit te halen of lekker te laten zitten voor wat extra pittigheid. Pel en pers de tenen knoflook uit. Schil en rasp de gember zo fijn mogelijk. Maak een marinade van de vissaus, sesamolie, schil van 1 limoen, sap van 2 limoenen, suiker, gember, Spaanse peper, knoflook en de sojasaus. Even proeven en naar smaak wellicht nog wat suiker, sojasaus of limoen toevoegen.

Marineer de biefstukken met ongeveer 2/3 van de marinade. De rest van de marinade gebruik je straks als dressing. Leg de biefstukken zolang mogelijk in de ijskast. Het lekkerste is om de biefstukken rond de 2 uur te marineren, maar heb je niet zoveel tijd dan is elk moment mooi meegepakt. Ga je meteen door met de rest van het recept dan kan je de biefstukken buiten de ijskast laten marineren.

Als de biefstukken lang genoeg hebben gemarineerd haal je ze uit de ijskast. Schil je de komkommer en verwijder met een klein lepeltje de binnenkant van de komkommer. Schil de komkommer met een dunschiller in dunne repen. Was en snijd de tomaatjes in kleine kwartjes. Laat de sla luchten in een grote (sla)bak.

In een grillpan verhit je een flinke scheut olijfolie. Bestrooi de biefstukken met peper & zout. Grill de biefstukken, beetje afhankelijk van de dikte, in 1,5 á 2 min medium/rare. Leg de biefstukken op een vel alumiumfolie en vouw het alumiumfolie als een pakketje dicht. Laat de biefstukken even rusten.

Ondertussen kan je de rest van de marinade door de sla mengen. Even goed husselen. Leg op elk bord een flinke schep sla en daar bovenop de komkommerslierten en de tomaten. Knip als laatste de basilicum, munt en eventueel het limoenblad eroverheen. Enjoy!

20140514-165850.jpg
Voor meer gerechten en foto´s check The Lion Kitchen!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Thai Beef Salad van The Lion Kitchen, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends