In het verre oosten genieten de mensen al jaren van street-food; snel, betaalbaar en verrukkelijk eten buiten op straat bij één van de vele “hawker stalls” die het straatbeeld kleuren. Inmiddels zijn we er in Nederland ook achter dat deze manier van eten “the way to go” is en duiken er langzaam maar zeker steeds meer “straat” concepten op. Zo ook in -hoe kan het ook anders- Amsterdam Oost op de Oranje Vrijstaatkade, waar men sinds juni dit jaar kan genieten van buckets, Chang bier en street-food gerechten uit o.a. de Thaise hoofdstad Bangkok.

Wat allemaal begon als een idee van twee jonge ondernemers op de achterkant van een bierviltje op straat in Bangkok, is inmiddels werkelijkheid geworden: snel, betaalbaar een lekker Thais eten in Amsterdam. Als liefhebber van de Thaise keuken móest Culi-Amsterdam een kijkje nemen.

Eenmaal aangekomen bij de Thai Food Café wordt al snel duidelijk dat dit niet een gemiddelde Thai betreft. Het grote hoekpand met gigantisch terras heeft meer weg van een hippe hang out dan van een Thais restaurant. En dat is het hem nou juist…het ís ook geen restaurant maar een (straat)café. Frisse groene kleuren, een lange hippe bar, verschillende soorten zitjes en lounge muziek zorgen voor een relaxte uitnodigende sfeer wat weer refereert naar de straten van Bangkok.

De Thai Food Café is een plek waar je naartoe gaat voor een snelle gezonde Thaise hap en/of drankjes aan de mooie bar. Gasten kunnen kiezen uit verschillende Thaise biertjes, buckets, cocktails, borrelhappen of één van de lekkere curry’s á 6,50Euro. Wij gingen voor de borrel plank, een mix van gegrilde Chiang mai worst, kippengehakt met basilicum, rundergehaktballetjes en saté. De gezellige mix van snacks en bijbehorende sauzen zijn een feest voor het oog en de ruime porties meer dan genoeg voor twee personen! Vooral de pinda saus bij de saté en de gegrilde Chiang Mai worst vallen erg in de smaak. Voor de laatste hebben de eigenaren van het café speciaal het recept ontfutseld van een van de betere slagers in Chiang Mai en deze in Nederland in productie genomen. Talk about authenticity!

Na de fijne mix van snacks werd het tijd voor het serieuzere werk: de curry’s en gingen we voor de panang en groene variant. Goed om te weten is dat alle curry’s vegetarisch zijn en dat men er zelf voor kan kiezen om rundvlees of garnalen toe te laten voegen. Zowel de groene curry mét rundvlees als de panang curry zijn goed op smaak, niet te romig of te zoet, licht pittig en de herkenbare smaak van limoenblad en citroengras komt er sterk in naar voren. Lekker! Let wel, de porties van de curry’s zijn niet al te groot, dus een bijgerecht is aan te raden als je geen voorgerecht hebt gehad. Mocht je nog trek hebben in een dessert dan is altijd de klassieker: kleefrijst met mango.

Bij de Thai Food Café kun je vanaf 11:00uur ’s ochtends terecht voor lekkere koffie, broodjes of curry “fix”. Wifi is er gratis en de tafels zijn ideaal als flex werkplek te gebruiken. Alle curry’s worden in Thailand zelf gemaakt en bevatten nul chemische conserverings- en smaakstoffen. Afhalen is sinds kort ook mogelijk en is haast goedkoper dan zelf koken. Leuk: kennen jullie die bier torens uit Thailand nog? Ze hebben ze hier en zijn ideaal om met een grote groep om van te drinken. Saillant detail: de jongens van de Thai Food Café willen nog twee cafés openen in de komende twee tot drie jaar! Al met al een hippe Thaise hang-out waar je zeker een keer naartoe moet, om over het terras volgende zomer nog maar te zwijgen!

Adres: Oranje Vrijstaatkade 66
Buurt:  Amsterdam Oost
Website: Thaifoodcafé
Sfeer: East meets West
Rekening: Gem. 15,00 Euro pp
Reserveren: Nee
Kraanwater: Nee
Terras: Ja

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Thai Food Café: Bangkok street-food op hippe Oostergas-terrein, 9.4 out of 10 based on 5 ratings
Share this article with your friends