Tja wat is nu thee. Ikzelf laat ‘s ochtends zonder hier al te veel bij na te denken een theezakje in het kokende water in mijn mok glijden. Deze drink ik, nog net niet mijn lippen en keel verbrandend, snel leeg, voordat ik mijn spullen bij elkaar pak en het huis uitren op weg naar mijn werk.

Na een tea tasting te hebben gevolgd bij ‘Tea in the City’, een theehuis/-winkel middenin de Beethovenstraat in Amsterdam, is mijn idee over thee drastisch veranderd.

Bij aanvang van de tea tasting worden we verwelkomd met een, hoe kan het ook anders: glaasje thee. Deze thee is getrokken van een heerlijke melange met onder andere vijgen en hazelnoten. Na een snelle blik te hebben geworpen op de inhoud van het winkeltje, want naast thee zijn er ook diverse lekkernijen, servies en enkele kookboeken te koop, begeven we ons naar de vide op de eerste verdieping. Hier worden we door de gepassioneerde eigenaresse van Tea in the City in de wereld van de thee geïntroduceerd. Wist jij bijvoorbeeld dat als je kokend water direct op je theezakje schenkt, je de theeblaadjes verbrandt?, je thee net als wijn met eten (zoet en hartig) kunt/zou moeten combineren?, en rooibosthee helemaal geen thee is?!

Naast alle informatie en de diverse heerlijke theeën die we hebben mogen proeven in combinatie met begeleidende gerechtjes (muffin, scone, maar ook kaas en salade), mogen we na deze leerzame middag een mooie thee uitkiezen om daar thuis nog eens heerlijk van te genieten!

Tea in the City verzorgt naast tea tastings onder andere afternoon teas en verschillende workshops en je kunt er taarten en cupcakes bestellen. Kortom een fijne lokatie voor een middagje uit en een aanrader als je naar een leuk cadeau op zoek bent!

P.S. Historische noot:
Volgens een Chinese legende ontdekte Shennong 5000 jaar voor Christus thee in een bos. Bladeren van een theestruik dwarrelden in een pan met heet water, waarna het geheel een aangename geur ging verspreiden. Toen hij het geurende water vervolgens dronk, was hij hier zo van onder de indruk dat hij het al zijn onderdanen liet proeven en op die manier is ‘thee’ zich gaan verspreiden..

Adres: Beethovenstraat 23, Amsterdam
Buurt: Oud Zuid
Website: Tea in the City

TeaTasting 'Tea in the City'  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 5 votes)
Thee? Thee! Tea tasting 'Tea in the City', 8.3 out of 10 based on 6 ratings
Share this article with your friends