Kijken jullie wel eens naar wat achter de marktkraampjes zit?
Alweer twee jaar zijn Floris en Nout de trotse eigenaren van Visbar Beet op de Dapperstraat. Overdag verstopt, maar s’avonds absoluut niet te missen. Visbar Beet valt van buitenaf al op en dan hebben we het nog niet over het interieur gehad. Eenmaal binnen wanen we ons in een vishemel. De inrichting doet ons denken aan de zee. Ook is de grote bar, met open keuken, absoluut een blikvanger.
Bij Visbar Beet eet je gecertificeerde en lokaal gevangen vis. De zeer vriendelijke jongen die ons bedient, vertelt ons dat, vanuit de keuken, wordt aangeraden om 2 a 3 gerechtjes per persoon te kiezen.
Nu zijn wij best slecht in keuzes maken alsook de hele kaart spreekt ons aan! Wij vragen dan ook zonder enig moment van twijfel, of de keuken ons wilt verrassen.
We beginnen de avond met de viskoekjes van de borrelkaart. Deze viskoekjes zijn gemaakt van kabeljauw en prei en worden geserveerd met een mango-chilisaus.
Vervolgens krijgen we de eerste twee gerechten van de dinerkaart. Een Ceviche van Corvina, met zoete aardappel toefjes, gepofte quinoa en bovenop wat koriander en rode ui. Bij het tweede gerecht dat wij kregen, loopt het water mij nu alweer in de mond. Deshima makreel, met een sesamkletskop en een vinaigrette van gember en soya. De smaakexplosie die ontstond bij het eten van dit gerecht was waanzinnig. Nog nooit had ik makreel op deze wijze gegeten.
De volgende twee gerechten die wij krijgen zijn de scheermesjes met gebrande boter en de gebakken Sint-Jacobsschelpen met gepofte aubergine, koolrabi en een vinaigrette van radijs, limoen en sambai azijn.
Wat de keuken aangaf met de 2 a 3 gerechtjes per persoon is echt voor een ieder verschillend. Wij waren eigenlijk al voldaan, maar de keuken kon het niet laten ons verrassingsmenu af te sluiten met een heerlijke Saltimbocca van schelvis. De vis was heerlijk gegaard en het zoute van de rauwe ham gewikkeld om de vis, maakte het gerecht af.
Visbar Beet is overdag letterlijk een ‘hidden gem’ achter de kraampjes van de Dappermarkt. 7 dagen per week geopend; op de vrijdag en zaterdag voor de lunch, met een heerlijke kaart en goed personeel. Dit was zeker niet de laatste keer dat wij hier kwamen.
Visbar Beet heeft binnenkort een nieuwe kaart, wie gaat mij dan vertellen wat de favorieten zijn?
Visbar Beet
Dapperstraat 26
1093 BW Amsterdam
Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
VISBAR BEET, AMSTERDAM OOST,
No Comment