Fawaka?! Super goed, want West heeft sinds deze zomer een nieuwe hotspot! Een tropical hotspot wel te verstaan. Toegegeven, het is even zoeken, maar dan heb je ook wat: verscholen onder/achter de Q-park aan de Marnixstraat bevind je je ineens in tropische sferen bij Waterkant. Sinds het deze zomer open is gegaan is dit dé nieuwe place to be in West met een groot zonterras aan het water – naar eigen zeggen zelf het grootste zonterras van het centrum.

Waterkant is geïnspireerd door Paramaribo en dit is dan ook duidelijk te zien: kleurige picknicktafels, verschillende soorten chillstoelen binnen en buiten en een zonovergoten terras. Op de kaart vind je typisch Surinaamse gerechten als roti, broodje bakkeljauw en saoto soep. Ook serveren ze het echte Surinaamse Parbo bier, tropical Gin&Tonics, maakt ‘mevrouw Roy’ huisgemaakt gemberbier en organiseren ze regelmatig avonden met DJ’s op het terras.

Bestellen doe je binnen aan de bar en dan komen ze je bestelling vervolgens aan tafel brengen. Ik bestelde de homemade bananacake bij een kopje thee, waar je binnen uit grote potten op de bar allerlei bijzondere smaken thee kunt kiezen. De bananacake was zoals ie bedoeld is: lekker klef, een volle, zoete bananensmaak en lekkere noten. Ik wilde al een hele tijd zelf bananacake maken, dus volgende week kun je een lekker twist-recept vinden op deze bananacake van Waterkant.

Helaas heeft de herfst zijn intrede gemaakt maar Waterkant brengt je nog wel even in tropische sferen op een originele plek net achter de Jordaan waar woorden als relaxed, chill en ‘no spang’ direct in je op komen.

Adres: Marnixstraat 246, Amsterdam
Buurt: West
Website: Waterkant Amsterdam
Sfeer: Relaxed, hip, tropisch
Rekening: broodje vanaf €7,-
Reserveren: niet nodig
Kraanwater: Ja
Terras: Ja

Bananacake Waterkant Amsterdam

Bananacake Waterkant Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Waterkant Amsterdam op de Marnixstraat , 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends