Vandaag een shake met amandelmelk en bijenpollen. Je kunt de amandelmelk ook vervangen door kokosmelk, dat geeft er een tropisch smaakje aan. Maar kokoswater of gewoon water kan ook. Deze shake is goed voor je weerstand vanwege de bijenpollen en acaipoeder. Het is tijdens deze koude maanden een goed moment om deze shake iedere week te drinken.

Wat heb je nodig: 

glas amandelmelk
handje bosbessen
stukje gember
halve avocado
sap van 1 citroen
eetlepel acai poeder
theelepel bijenpollen

Doe alles, behalve de bijenpollen, in de blender, mixen maar…en klaar!
Giet de shake in een groot glas en doe er als laatste een schepje bijenpollen over.

Wist je dat 

Je van bijenpollen energie krijgt. Dit komt doordat de voorverteerde suikers in de pollen snel in je bloed worden omgezet in glycogeen. Door deze snelle opname van koolhydraten wordt er voeding naar de spiercellen en -weefsel gestuurd en dit zorgt voor een energiek gevoel.

Het helpt tegen hooikoorst. Als de bijen de korreltjes maken voegen ze er een beetje speeksel aan toe en dit neutraliseert en vernietigt elk allergisch element. Zo wordt de pol voedsel dat de ademhaling gunstig beïnvloedt en allergieën kan helpen verminderen of eventueel voorkomen. Als je elke dag vanaf januari t/m juli 1 á 2 theelepels pollen gebruikt, wordt je weerstand tegen stuifmeel opgebouwd en hierdoor ben je minder vatbaar voor allergieën.

Het helpt om af te vallen. De pollen zijn zeer voedzaam en ze remmen je eetlust met 20%, dus een goed hulpmiddel bij het afvallen.

Goed is bij darmproblemen. Pollen verhelpen verstoppingen en hebben een genezende werking op ontstekening en infecties. De antibiotica in de pollen verstoren of onderdrukken schadelijke microben en helpen de goede microben om de overhand te krijgen.

Het reinigt je lichaam. Bijenpollen bevorderen de spijsvertering en verbeteren de conditie van je huid, haar en nagels. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer per jaar een pollenkuur doen. In het voorjaar tegen vermoeidheid en in de herfst / winter voor meer weerstand.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends