In hartje de Pijp opende Martijn Boelen dertien jaar geleden de eerste wijnbar van Amsterdam. Naast de meer dan honderd verschillende wijnen, kun je er ook terecht voor de klassieke Franse keuken. Na vorige week uitgebreid kennis gemaakt te hebben met de wijnkaart, besloten we, omdat de eigenaar de vorige keer zo enthousiast was, hier nu te gaan eten. Niet gereserveerd, maar gelukkig konden we het laatste tafeltje bemachtigen. We werden met een glimlach ontvangen en kregen direct een goed wijnadvies; een fles pinot blanc (Dopff & Irion, Riquewihr). We hadden de keuze uit het 3-gangen menu, a la carte of de gerechten buiten de kaart om. We kozen beiden voor de wilde coquilles met knolselderij en saus van kastanje champignons. Daarna kwamen de mini-wagyuburger met truffelmayonaise (en foie gras) en een sukade van hert met saus van eekhoorntjesbrood op tafel.

We hebben ons laten vertellen dat de souschef hier ook wel sauschef had kunnen heten, want de sauzen zijn voortreffelijk. Zeker rijkelijk, niet vet of overheersend, maar enorm in balans met de andere smaken van de gerechten.

Na de pinot blanc en een geduldig en uitgebreid wijnadvies kozen we voor een glas Laibach “The Ladybird” (Chard./Chenin/Viognier). Een spannende wijn, fruitig, maar ook vol van smaak. Aan flessen kraanwater op tafel gelukkig geen gebrek. Daarnaast was het brood dat werd geserveerd bij de voor- en hoofdgerechten ook van zeer goede kwaliteit.

Voor wie van lekker eten houdt, en goede wijn in combinatie met goede service, is Boelen&Boelen zeker een aanrader. Misschien denk je bij ‘wijnbar’ wel aan een hippe zaak, waar vooral wijn aan de bar wordt genipt, maar Wijnbar Boelen & Boelen mag zich zeker ook een restaurant noemen! Misschien dan niet heel hip, maar wel een uitblinker qua eten en drinken op het altijd gezellige Gerard Douplein.

Adres: Eerste van der Helststraat 50
Buurt: De pijp
Website: Wijnbar
Prijscategorie: Voorgerechten: € 14, hoofdgerechten: € 22 en 3-gangenkeuzemenu € 36
Sfeer: Klassiek
Kraanwater: Ja
Terras: Ja

Doelen&Doelen

Wijnbar Boelen&Boelen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
WijnBar Restaurant Boelen&Boelen op het Gerard Douplein, 9.0 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends