Het kookboek No Halfway Cooks ligt nét in de schappen, en dat is goed nieuws! Dit boek is namelijk een absolute must-have voor iedereen die van lekker Aziatisch eten houdt en graag nieuwe recepten uitprobeert. En het beste nieuws? Wij mogen maar liefst drie exemplaren weggeven! Lees snel verder om te ontdekken hoe je kans maakt op dit fantastische kookboek.

Wat maakt No Halfway Cooks zo’n lekker kookboek?
No Halfway Cooks is geschreven door Jody Franz en Stan Beaujean, en het boek neemt je mee in de wereld van Don’s Noodle Shop: het restaurant dat Judy en Stan in Tilburg hadden. Dit kookboek staat vol recepten voor Aziatisch geïnspireerd comfort food, die je ook in hun restaurant kon eten. Denk aan kruidige noedelsoepen, spicy Aziatische salades, eigengemaakte dumplings en nog veel meer lekkers.
Handige recepten en technieken
Wat dit boek echt handig maakt, is de stap-voor-stap uitleg van Jody. Je leert de basis van essentiële kooktechnieken zoals het maken van chiliolie, sambals, kimchi en vegan sriracha mayo. Vervolgens kun je aan de slag met het maken van perfecte noedel- en rijstbowls, en zelfs het in elkaar draaien van rice paper rolls wordt een fluitje van een cent!
Iconische gerechten
In No Halfway Cooks vind je alle iconische gerechten die bij Don’s Noodle Shop op de kaart hebben gestaan. Van geurige noedelsoep genaamd “In Love with the Coco” tot indrukwekkende pork belly buns. Je kunt ook genieten van kimchi pannenkoeken of bánh mì met rundvlees als lunch. En voor de zoetekauwen onder ons zijn er desserts zoals cendol en yuzu-makronen.
Waarom je kookboek No Halfway Cooks wilt hebben
Dit kookboek is perfect voor iedereen die van lekker eten houdt en graag nieuwe dingen uitprobeert. Of je nu een doorgewinterde chef bent of net begint met koken, No Halfway Cooks biedt voor ieder wat wils.
Winactie: win het Kookboek No Halfway Cooks
Wij krijgen zo’n zin om te koken (en te eten!) als we door het boek bladeren! Extra leuk dus dat we 3 exemplaren mogen weggeven! Wil jij kans maken op het kookboek No Halfway Cooks? Het is super simpel! Volg deze stappen en wie weet ben jij een van de gelukkige winnaars:
- Volg ons op Instagram: Zorg dat je Culi Amsterdam, Culi Utrecht en Goodcook volgt op Instagram. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste culinaire trends en winacties.
- Laat een comment achter: Ga naar ons Instagram-bericht over deze winactie en laat een comment achter. Tag ten minste één kook buddy en vertel waarom jij dit kookboek graag wilt winnen.
- Extra kans maken? We vinden het altijd leuk als je het bericht deelt in je stories op Instagram en ons hierin tagt.
- Deze winactie loopt tot vrijdag 4 april om 20.00 uur. Daarna maken we van alle deelnemers drie lucky winners bekend! De boeken worden alleen verstuurd naar adressen in Nederland.
En heb je nu al trek? Maak dan het recept voor Matcha Blondies uit het kookboek No Halfway Cooks hieronder!
Recept: Matcha Blondies uit kookboek No Halfway Cooks
12 porties, bereidingstijd: 50 minuten tot 1 uur

Ingrediënten:
- 350 g kristalsuiker
- 100 g lichte basterdsuiker
- 6 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 240 g bloem
- 2 el matcha (groenetheepoeder)
- 0,5 tl zout
- 225 g roomboter
- 185 g witte chocolade(druppels)
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor tot 175 graden Celsius. Klop de kristal- en basterdsuiker, eieren en het vanille-extract in 5 tot 8 minuten tot een luchtig mengsel. De duur is afhankelijk van of je een garde gebruikt of een mixer. Meng in een aparte kom de bloem met de matcha en het zout. Voeg de droge ingrediënten langzaam toe aan het natte mengsel en mix tot een beslag.
Smelt de roomboter en 100 gram van de witten chocolade in een magnetronbestendige kom in de magnetron gedurende 1 tot 2 minuten. Roer tussendoor een paar keer. Je kunt boter en chocolade ook au bain-marie smelten; plaats ze in een hittebestendige kom die je op een pan met een laagje kokend water op het fornuis zet. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat boter en chocolade zachtjes en al roerend smelten.
Meng het gesmolten mengsel goed door het beslag. Hak de overige witte chocolade in kleine stukjes. Dit is niet nodig als je chocoladedruppels gebruikt.
Frommel een stuk bakpapier op en maak het nat onder de kraan (het water beschermt het bakpapier tegen verbranding bij hoge temperaturen of langdurig bakken). Bekleed de bodem en randen van een ovenschaal van ongeveer 35 x 25 cm met het bakpapier. Schenk het beslag in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de oven. Strooi na 30 minuten de gehakte witte chocolade over de matcha blondies, zodat de chocolade of -druppels eroverheen kan smelten. Bak vervolgens de matcha blondies nog voor 15 minuten verder in de oven. Laat hierna de matcha blondies even afkoelen en snijd ze in 12 gelijke stukken. Tip: Serveer de matcha blondies warm, met aardbeien en een bolletje ijs.
No Halfway Cooks | Jody Franz & Stan Beaujean | 29,95 euro
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Comfort – het nieuwste boek van Ottolenghi: probeer de shakshuka sambaleieren!
- Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Veggilaine – Het kookboek vol vegetarische toppers van Ghislaine Voogd
- Het lekkerste uit Zweden – Met de lekkerste Zweedse gerechten
- Even more basics to brilliance – Een heerlijk kookboek van Donna Hay
- Met Lynn de keuken in – Het kookboek van Lynn van de Vorst voor easy & effortless koken
- Pien laat haar eten zien – vol. 2. – Wij delen het recept voor plaatpizza met citroenpesto van Instagram legende Pien!
- Simpel & puur én Simpel & Puur voor elke dag – De kookboeken van Sanne van Lierop met glutenvrije en lactosevrije recepten
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
No Comment