Kookboek Klein Korea is een heerlijke verzameling van de beste Koreaanse gerechten, die verrassend eenvoudig zelf te bereiden zijn! Ben jij net als wij een grote fan van Bibimbap en Kimchi of wil je juist je kennis verbreden, dan is dit het kookboek voor jou. En extra leuk nieuws: we mogen 3 exemplaren weggeven! Lees in dit artikel hoe je kunt winnen.

Winnen-winactie-kookboek-Klein-Korea.jpg
Winnen: Kookboek Klein Korea van Billy Law

Veelzijdige Koreaanse keuken in kookboek Klein Korea

Koreaans eten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En wij snappen wel waarom! Het is een enorm veelzijdige keuken met heerlijke smaken. Natuurlijk kennen we allemaal Kimchi, de gefermenteerde pittige kool. Daar vind je in het kookboek Klein Korea maar liefst 7 verschillende variaties op! En ook Bibimbab is bij steeds meer mensen bekend. Maar in Klein Korea maak je kennis de echte verscheidenheid in gerechten. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoekjes met zeevruchten en lente-uien: heerlijk knapperig en met zoveel smaak. Vurige kip met kaas, een gerecht wat niet voor watjes is en waar we het recept hieronder van delen. Stoofschotels om je versgemaakte Kimchi in te verwerken. Wraps met gesmoord buikspek. En een aantal spannende desserts. Wij kregen meteen zin om te gaan koken!

Winactie: win het kookboek Klein Korea!

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot zondag 24 juli om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de Vurige kip met kaas met het recept hieronder!

Recept: Vurige kip met kaas – Chijeu Buldak

Billy Chaw schrijft hierover: “Er wordt gezegd dat veel Koreanen extreem pittig eten om stress te verminderen. Dit gerecht zal zeker de pijn verdoven van een getormenteerde ziel. Buldak betekent letterlijk ‘vuurkip’ en dat is niet overdreven – het gerecht is erg pittig! Een paar jaar geleden heeft een slimmerd besloten om de pittigheid te temperen door de kip te bedekken met kaas. Sindsdien is de populariteit van dit pittige kipgerecht met kaas wereldwijd snel gestegen. Maar wees gewaarschuwd, dit gerecht is beslist niet voor watjes.”

Winnen-winactie-kookboek-Klein-Korea-recept-Vurige-Kip-met-Kaas.jpg
Recept: Vurige Kip met Kaas uit Kookboek Klein Korea

Ingrediënten – voor 4 tot 6 personen

  • 1 kg kipdijfilets, zonder vel, zonder bot en in blokjes
  • 40 ml plantaardige olie
  • 250 g mozzarella, in stukken
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • 2 kroppen romaine- of botersla

Ingrediënten voor de marinade

  • 40 g Koreaanse chilivlokken (gochugaru)
  • 70 g Koreaanse chilipasta (gochujang)
  • 2 el Koreaanse rijstsiroop (ssalyeot) of vervang door maissiroop, glucosestroop of honing
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 40 ml sojasaus
  • 20 ml sesamolie
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 5 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5 cm verse gember, geschild en geraspt

Bereidingswijze

Maak de marinade door alle ingrediënten goed te mengen in een kom. Voeg de kip toe aan de marinade en meng tot het vlees volledig is bedekt met marinade. Dek de kom af, zet in de koelkast en laat de kip minstens 1 uur marineren.

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of wok met deksel op hoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten. Giet 60 ml water in de pan, draai het vuur tot matig en laat de kip met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes sudderen. Haal de deksel van de pan, draai het vuur iets hoger en roer voortdurend tot de saus na ongeveer 2 tot 3 minuten ingekookt en dikker is.

Verwarm het grillelement van de oven tot de hoogste stand. Strooi de helft van de mozzarella over de bodem van een stevige gietijzeren pan, verdeel de kip erover en bestrooit met de overgebleven kaas. Zet de pan op het bovenste rooster in de oven en rooster de kip 5 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal de kip uit de oven en garneer met de lente-ui. Trek de slabladeren van de krop en gebruik ze om de kip in te rollen zoals bij san choy bao, een Chinese slawrap.

Klein Korea | Billy Law | 22,50 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends