Houd je net zoals wij ook zo enorm van lekker eten, maar zie je het koken nog steeds als een noodzakelijk kwaad? Met het boek ‘Kook!’ van Maarten van den Biggelaar gaat daar zeker verandering in komen! Maarten heeft een enorme passie voor koken, en brengt die passie graag ook op jou over. En extra leuk: we mogen 3 exemplaren weggeven! Lees hieronder hoe je kans maakt om het boek Kook! te winnen.

winnen kookboek kook maarten van den biggelaar
Winnen: Kook! van Maarten van den Biggelaar

Maarten van den Biggelaar

Maarten van den Biggelaar is ondernemer met een indrukwekkend én gevarieerd track record. Zo richtte hij bijvoorbeeld de studentendiscotheek Dansen bij Jansen op, startte de bladen Elle, Quote en Santé op, en opende restaurant ThrillGrill, waar je heerlijke hamburgers kunt eten. Hij heeft een enorme passie voor koken en eten, en heeft al een aantal jaar de rubriek Koken met restjes in het blad RADAR+. Daar laat hij zien hoe je zonder recepten heerlijke dingen kunt koken. En in het nieuwe boek Kook! Leert hij je die manier van koken zelf! 

Aanstekelijke verhalen

Kook! is daarom ook geen kookboek, maar een boek over koken. Maarten neemt je met aanstekelijke verhalen mee naar zijn keuken. Welk keukengerei heb je bijvoorbeeld nodig om het jezelf gemakkelijk te maken, en wat moet er altijd in je voorraadkast staan? Hoe bouw je een goed gebalanceerd driegangendiner op? Hij leert je zijn methode De Twaalf Smaakmakers waardoor je nooit meer een recept nodig heeft. Maar natuurlijk staat er ook een ruime collectie van zijn favoriete recepten in het boek, zoals zijn versie van Bolognesesaus, een snelle ramen bouillon, kip-cashewnoten van restaurant Tom Yam en de beste groene salade volgens The New York Times. Het is echt een heerlijk boek om in te lezen en je krijgt direct zin om de keuken in te gaan!

Winactie: win het boek Kook! van Maarten van den Biggelaar

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren weggeven van dit heerlijke kookboek aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
  • Laat in de comments onder het Facebook- of Instagram bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot woensdag 15 juni om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.

En kun je niet wachten? Maak dan zeker de heerlijke Orecciette met broccoli en ansjovis waarvoor we hieronder het recept delen!

Recept: Orecciette met broccoli en ansjovis

Hierover schrijft Maarten dat zijn zoon dit gerecht al at toen hij voor het eerst vast voedsel mocht eten. En nu zijn zoon 22 is, houdt hij er nog steeds van. En dat snappen wij wel: wat een mooi eenvoudig en lekker gerecht!

winnen kookboek kook maarten van den biggelaar recept
Winnen: Kook! van Maarten van den Biggelaar – Orecciette met broccoli en ansjovis

Ingrediënten

  • Driekwart pak orecchiette, schepjespasta dus (andere pasta kan ook, maar de saus blijt mooi plakken in de schepjes)
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • Kappertjes, fijngehakt (optioneel)
  • Pepertjes (zoveel als je maar aankunt)
  • Blikje ansjovis in olijfolie
  • Een stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • Peper & zout
  • Parmezaanse of andere pittige, droge kaas

Bereidingswijze

Doe ruimhartig olijfolie in een grote pan. Voeg de hele, gepelde knoflooktenen toe (door een harde klap uit hun schulp gekropen) e nook de pepertjes (minder heet zonder zaad, pittig mét; gedroogd kan natuurlijk ook). Laat rustig garen op een laag tot medium vuur. Als de knoflook bruin wordt, haal je die uit de pan. Voeg eerst de ansjovisolie toe en daarna de fijngehakte ansjovisfilets. Als je ervan houdt, voeg je nu ook de fijngehakte pakkertjes toe. Lekker laten pruttelen.

Kook ondertussen in ongeveer 8 minuten de broccoli in water met zout. Schep uit de pan (bewaar het kookvocht om de pasta in te koken), laat de broccoli even uitlekken en voeg deze dan toe aan het ansjovisprutje. Kook nu de pasta in het broccolivocht, voeg wat water toe als er te weinig vocht in de pan zit. Prak de broccoli-ansjovis-kappertjes tot een smeuige saus. Als de pasta klaar is, doe je drie flinke eetlepels kookvocht bij de saus en schep je de uitgelegde pasta erdoor zodat alle schelpjes goed worden ondergedompeld in de saus. Parmezaan erover strooien en klaar is Kees. Als je de saus te droog vindt, kun je natuurlijk altijd extra olijfolie of kookvocht toevoegen.

Eet smakelijk!

Kook! | Maaren van den Biggelaar | 29,99 euro

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • KOOK op tafel – heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
  • Bistro Manon van Manon Piper – gemakkelijke recepten voor het hele gezin
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
  • Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
  • Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends