Oh My Foodness! is het nieuwste kookboek van Sabine Koning en bevat alleen maar superlekkere comfortfood recepten. Want zoals Sabine in haar voorwoord zegt: “genieten doe je niet met mate, dat doe je all out”!
Sabine de Koning – Kookboek Oh My Foodness!
Sabine de Koning voorziet ons op haar blog Ohmyfoodness.nl al jaren van enorm lekkere recepten. Soms wat gezonder, maar op haar Fastfood Friday rubriek kun je alleen maar échte comfort food recepten verwachten. Die stijl zet ze door in haar vierde kookboek: Oh My Foodness! En daar houden wij van! Want je kookt niet iedere dag uit een kookboek, toch? Dan mag het die keer als je dat wel doet, ook wel écht lekker zijn. Sabine wil je met dit kookboek namelijk laten zien hoe leuk het is om soms een keer geen concessies te doen, en gewoon schandalig los te gaan in de keuken. En geloof ons: dat is leuk!
Recepten uit Kookboek Oh My Foodness!
Wat kun je verwachten in dit nieuwste kookboek van deze comfort food koningin? Je vind er een aantal heerlijke recepten voor een avondmaaltijd om eens echt van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan Dr. Pepper spareribs uit de oven, met een lekkere sticky marinade. Sloppy Joe quesadilla’s, waarmee je in no-time een megasmaakvolle gehaktsaus maakt. Of de loaded pulled pork fries, waar je met een beetje meer tijd de beste pulled pork maakt uit de oven.
Partysnacks en zoetigheden in Kookboek Oh My Foodness!
Maar je krijgt in dit kookboek nóg meer recepten voor andere momenten van de dag! Ze bijvoorbeeld de perfecte partysnacks op tafel voor je vrienden: verras ze met mac ’n cheese bitterballen met bacon, waar je ook hieronder het recept van vindt! Of met Turkse pizza twisters of de mini chorizo worstenbroodjes. En houd je van zoetigheid? Dan kom je zeker aan je trekken bij Oh My Foodness! Maar liefst drie hoofdstukken zorgen voor de beste recepten voor taarten, heerlijke toetjes en andere lekkere zoetigheden. En je krijgt ook nog een hoofdstuk vol met broodgerechten in dit boek. Jam!
Win Kookboek Oh My Foodness!
Wat ons betreft is Kookboek Oh My Foodness! het perfecte cadeau voor Sinterklaas of Kerst! En extra leuk: we mogen nu 3 exemplaren weggeven aan onze volgers op Facebook en Instagram! Hoe kun je winnen?
- Volg Culi Amsterdam, liefst op Facebook én Instagram.
- Laat in de comments onder het bericht even weten dat je meedoet met de winactie.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot vrijdag 3 december om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook en Instagram deelnemers 3 lucky winners bekend.
En kun je niet wachten? We mogen het recept van de mac ’n cheese bitterballen al met je delen!
Recept: Mac ’n cheese bittervallen met bacon uit Kookboek Oh My Foodness!
30 stuks – moeilijkheid: gemiddeld – bereiding: 30 min. (excl. afkoelen)
Sabine schrijft hierover: “Hoe meer kaas in een gerecht, hoe lekkerder ik het vaak vind. En hoe sneller ik het bovenste knoopje van mijn broek moet losmaken trouwens, maar dat terzijde. Mac ’n cheese is dan ook één van mijn favoriete pastagerechten en als het je lukt om daar een super knapperig korstje bij te maken, ben je wat mij betreft een winaar. Dé manie om je leftover mac ’n cheese op te maken is door er bitterballen van te maken. Al kun je ook prima, net als ik, speciaal voor deze bitterballen een portie pasta koken”
Ingrediënten
- 250 g macaroni
- 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 250 ml volle melk
- 125 g geraspte oude kaas
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Snuf nootmuskaat
- 100 gr bloem
- 5 eieren, losgeklopt
- 300 g paneermeel
Bereiding
Breng een flinke pan met water aan de kook en kook hierin de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaat. Giet de macaroni af en laat deze goed uitlekken.
Doe de reepjes ontbijtspek in een steelpannetje en bak het spek krokant. Voeg dan het klontje boter toe en laat deze smelten. Bak ook de bloem een aantal minuten mee, maar laat de roux niet verkleuren. Schenk de melk in de pan en breng de bechamel aan de kook. Kook de saus zachtjes door tot deze goed dik is geworden, denk aan een ietwat vloeibare pudding. Voeg beide soorten kaas aan de bechamel toe en smelt deze al roerend in de saus. Breng de kaassaus op smaak met peper zout en een snuf nootmuskaat.
Schep de gaargekookte macaroni bij het ontbijtspek n de kaassaus in de pan en schep alles goed om. Schep de mac ’n cheese vervolgens in een platte schaal en laat de pasta 3-4 uur volledig afkoelen in de koelkast.
Vorm zodra de mac ’n cheese stevig is geworden balletjes van het mengsel. Wentel deze door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door de paneermeel. Wentel ze daarna nogmaals door het ei en de paneermeel. Leg de mac ’n cheese bitterballen nog even een uurtje in de vriezer zodat ze weer wat steviger kunnen worden.
Verwarm de frituurpan naar 180 °C en frituur de mac ’n cheese bitterballen in 5 minuten goudbruin en krokant.
Kookboek Oh My Foodness | ISBN: 9789046827895 | €20,99
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – de ultime favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- Ceviche van Seger abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- NOMNOMNOM van Dorothy Porder – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!
En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
No Comment