Je ziet ze steeds meer; Foodboxen. Boxen die je elke week of maand thuisbezorgd krijgt, gevuld met ingrediënten voor complete maaltijden, groenten en fruit of andere delicatessen. De meeste zijn ook nog eens biologisch ofwel verantwoord.

De meest bekende boxen zijn toch wel Hello Fresh, de Krat, de Streekbox, de BeeBox en Proef. Omdat gezonde en verantwoorde voeding steeds belangrijker wordt; we ook steeds drukker zijn met werken, sporten en er een druk sociaal leven op nahouden, lijkt zo’n box een uitkomst!

Dat blijkt ook wel, want de verschillende soorten boxen schieten als paddenstoelen uit de grond. De nieuwste box in de markt is Zadina’s Kitchen.

Zadina’s Kitchen kenmerk zich door haar flexibiliteit: je kunt elke week je abonnement wijzigen of stopzetten. Je kiest voor een box voor 2 tot 5 personen ; je kunt kiezen uit 2 dagen, 2 dagen plus een maaltijdsoep, 3 dagen en 3 dagen plus een maaltijdsoep.

Een groot pluspunt is, wil je een weekje op vakantie, dan zet je je abonnement stop, en wil je juist voor de hele week boodschappen in huis, dan kan je dat elke week wijzigen.

Toen wij de box thuis ontvingen waren we blij verrast met de mooie ingrediënten. Een stukje brood bij een recept bleek uiteindelijk een vers gebakken (nog warm) heel brood te zijn. Niet te zuinig dus.

Het is ook fijn dat Zadina’s Kitchen een week van tevoren de heerlijkste gerechten voor de volgende week online zet (inclusief prachtige foto’s!). Je kan elke week kiezen of je een vegetarische box wil, alleen vis, alleen vlees of een gemende box.

Een weekmenu bestaat bijvoorbeeld uit:

Roodlof met farro en kastanjechampignons met sjalotten, rode peper, ei en platte peterselie.

Zeebaars met tomaat, bonen, paprika en saffraan. (op zijn Arabisch).

Kalkoenfilet met roergebakken spitskool met koolrabi, courgette, gember en kokosvlokken.

Auberginesoep met parel couscous, op basis van lavas met tomaten, basilicum en citroen.

Elke box van Zadina’s Kitchen zit vol gezonde produkten. Noten, zaden, goede oliën en vetten, specerijen en natuurlijk verse groenten en verse kruiden. De recepten bevatten naast vlees en vis weinig koolhydraten en de box bevat voornamelijk biologische groenten.

De herkomst van de gerechten loopt van het Middellandse Zeegebied zoals Spanje, Italië en Noord-Afrika, door het Midden-Oosten tot en met India. Keukens waar groenten, specerijen en verse kruiden een hoofdrol spelen.

Klinkt dit voor jou als een uitkomst en houd je van mediterrane en Arabische gerechten? Geef dan op woensdag je voorkeur aan via de website en maandagavond krijg je een box vol verse producten en receptkaarten thuisbezorgd!

Website: Zadina
Prijscategorie:
2 dagen:€35,50
2 dagen plus maaltijdsoep: €42,50
3 dagen: €45,50
3 dagen plus maaltijdsoep: €52,50
Keuken: Mediterraan/Arabisch

Zadina 2

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends