Het is weer woensdag dus we laten ons weer verrassen door The LionKitchen!
Vandaag staat er een Zuid-Amerikaanse maissoep op het menu.

De maissoep was voor mij echt een experiment. Ik had eigenlijk geen idee wat ik ervan moest verwachten. Maar wow, de maissoep blijkt een geslaagde proef. Romig, maar toch fris! En de mais met de kruiden en als finishing touch een dot crème fraîche zijn een perfecte combinatie. Laat het zonnetje nog maar even schijnen, want de Zuid-Amerikaanse maissoep past top bij dit weer.

Zuid-Amerikaanse Maissoep (4 personen)

– 600 gr maiskorrels;
– 2 zoete aardappels;
– 1 el rode curry pasta;
– 125 gr zure room;
– groentebouillonblokje;
– grote sjalot;
– knoflookteen;
– bosje peterseli;
– olijfolie;
– peper & zout; en
– blender of staafmixer

Pel en snijd de sjalot en knoflookteen in stukken. Schil en snijd ook de zoete aardappels in stukken. Giet de maiskorrels af. Los het groentebouillonblokje op in ongeveer 1 liter kokend water. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui, knoflookteen en currypasta. Voeg na 1 á 2 minuten als eerste de zoete aardappelen toe en daarna de maiskorrels (zorg dat je zo’n 4 el overhoudt voor de garnering). Giet het bouillonwater erbij, maar zorg ervoor dat alles net niet onder water komt te staan. Laat het geheel zo’n 20 min koken.

Knip ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.  Na 20 min kan de maissoep gepureerd worden. Breng daarna de maissoep op smaak met peper & zout. Schenk de maissoep in een diep bord en maak af met de zure room, de overgebleven mais en de geknipte peterselie.

20140402-104636.jpg
Check voor meer informatie The Lion Kitchen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Zuid-Amerikaanse maissoep van the Lion Kitchen, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends