Het is weer asperge tijd dus The Lion Kitchen heeft een heerlijk asperge recept voor ons vandaag!

Aperges met koude of warme gerookte zalm (4 personen)
– 28 ongeschilde asperges;
– 1 el nootmuskaat;
– de steeltjes van een bosje platte peterselie (de rest gebruik je later);
– halve citroen;
– peper & zout; en
– dunschiller of kaasschaaf.
– 400 gr koud of warm gerookte zalm
– 4 verse (!!!) eieren;
– plukje dille;
– 2 el witte wijn azijn;

Schil de asperges en snijd de harde onderkant (1 à 2 cm) eraf. Leg de asperges in een grote pan met water en voeg de schillen en de kontjes van de asperges toe. Breng flink op smaak met de nootmuskaat en peper & zout. Als laatste mogen de halve citroen en de steeltjes van de platte peterselie erbij. Doe een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur uit en laat je de deksel op de pan. De asperges garen nu langzaam door, maar blijven wel warm. Na ongeveer 10 à 15 min giet je de asperges af. Vergeet niet de sliertjes en kontjes van de asperges te bewaren. Hier kan je een heerlijke soep van maken

Voor de gepocheerde eieren zet je een pan met ruim kokend water (ongeveer 1,5 liter) op en voeg je de witte wijn azijn toe. Als het water kookt draai je het vuur zacht. Pak 4 kopjes en breek daarin de eieren. Als je geen verse eieren hebt bestaat er een grote kans dat het pocheren zal mislukken, gebruik daarom zo vers mogelijke eieren en laat ze even koud worden in de ijskast. Laat de eieren stuk voor stuk in het kokende water glijden. Kook de eieren 2-4 min. Haal daarna de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.

Schep daarna de asperges op het bord en leg er wat koud of warm gerookte zalm bij. Daarna het gepocheerde ei erbij en een beetje dille eroverheen en je kan genieten.

20140420-101848.jpg

Voor meer informatie en recepten met asperges check The Lition Kitchen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends