Sinds 1 maart 2012 zorgt de Franse chef Philippe Sargis dagelijks voor top culinaire ervaringen in restaurant Eau de Vie. Eau de Vie is gelegen in de Rivierenbuurt op de hoek van de Maasstraat/Churchillaan.

Dit restaurant is weliswaar geen hippe zien en gezien worden zaak, maar desalniettemin meer dan het bezoeken waard. De gerechten op de kaart zijn zeer aantrekkelijk en de smaken van deze gerechten echt heel erg goed. Je kunt voor €36 zelf een 3 gangen keuze menu samenstellen.

Vooraf is de kalfs rib-eye ,rosé gebraden, met gemarineerde Albacore tonijn in soja, truffeldressing en wasabi crème  erg mooi van smaak en de huisgemaakte kreeftenbisque met armagnac ook erg lekker. De gebakken coquilles in buikspek gerold met rode rijst, wilde spinazie en kalfsjus zijn voortreffelijk. Het hoofdgerecht, de Ossenhaas van Belgisch rund, rood gebraden, met pommes Dauphines en bruinbier saus is ook echt de moeite waard en om het af te sluiten moet je echt voor de tarte tartin van appel en abrikozen met créme anglaise en vanilleijs gaan.

Dit restaurant heeft alle ingrediënten voor een heerlijk avondje uit. Enorm gastvrije bediening; een mooie kaart en erg goed eten voor goede prijzen.

Adres: Maasstraat 20, Amsterdam
Buurt: Rievierenbuurt
Website: Eau de Vie
Prijscategorie: zelf samen te stellen 3 ganegn €36, voorgerechten €13, Hoofdgerechten €23,50
Sfeer: Gezellig klassiek, wit linnen gedekt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
Eau de Vie op de Maasstraat, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends