Vandaag een licht en zomers gerecht van The Lion Kitchen, dat precies goed bij deze tijd van het jaar.
IJsbergcup met rijstsalade & snijbonen (4 personen)
– krop ijsbergsla;
– 400 gr snijbonen;
– 200 gr rijst;
– 4 tomaten;
– rode ui;
– citroen;
– plukje peterselie;
– 1 el (witte wijn) azijn;
– 1 snufje kerriepoeder;
– olijfolie; en
– peper & zout.
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst daarna afkoelen.
2. Was de snijbonen en snijd ze schuin af in stukken van 2 cm. Haal van de krop sla de bladen in zijn geheel van de stam en spoel ze met koud water af.
3. Halveer de tomaat en verwijder de zachte kern met zaadjes. Snijd de overgebleven tomaat in blokjes, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn.
4. Kook vervolgens de snijbonen in 4 minuten beetgaar.
5. Maak ondertussen een dressing met het sap van de citroen, 2 eetlepels olijfolie, de azijn, peper, zout en de kerriepoeder. Roer dit in een kommetje goed door.
6. Meng de tomaat, ui, peterselie, snijbonen en de dressing door de afgekoelde rijst.
7. Leg op elk bord een groot blad ijsbergsla en vul deze met de rijstsalade, breng op smaak met peper en zout.
Voor meer info check The Lion Kitchen
No Comment