Voorheen restaurant Repéré is nu sinds vrijdag 2 mei t/m 31 december de nieuwe pop-up hotspot, restaurant Henk. De drie zusjes Kemme hebben de Prinsengracht 422 omgetoverd tot hun eigen pop-up bar/restaurant. Geïnspireerd door de “pluk de dag” levensfilosofie van hun overleden vader Henk.

Restaurant Henk heeft een speciale gin-tonic bar (beneden in het restaurant, met twaalf verschillende soorten gin-tonics),een uitgebreide borrelkaart en een speciaal “Henk-grachtenpakket” voor op het water, gevuld met borrelhappen en een flesje wijn en/ of bier. Dit is slechts een greep uit het gevarieerde aanbod van de zusjes. “Henk”  is open voor iedereen. Of dit nu heren zijn die op vrijdagavond het malse buikspek van de rotisserie willen verslinden, of een groep vriendinnen die het weekend willen doornemen tijdens de lunch, onder het genot van een gezonde quinoa salade en een glas witte wijn.

De twee ruimtes in bar- restaurant Henk voelen internationaal aan door het interieur. Je proeft de sfeer, het is levendig en inspirerend. De (open) wereldkeuken biedt iedere dag de keuze uit twee verse voor- hoofd- en nagerechten, waarbij het 3-gangenmenu wekelijks verandert. Je sluit het diner af met een citroen merengue met lemoncurd, limoenschuim en citroengras, of friandise met huisgemaakte bonbons. Dit is slechts een greep uit het dessertmenu van de dames. Voor de lunch en borrel bieden ze lekkers aan zoals manchego met vijgencompote op speltbrood,  kroketten van oma Bob, Tramezzini, charcuterie en Edamame boontjes.

Henk is een ideale plek, waar je zeven dagen per week ontspannen kunt lunchen met familie, in de avond terecht kunt voor een borrel en/of diner met vrienden.  Als de zon schijnt neem je plaats aan het water op het terras aan de gracht. De grote Nederlandse schrijvers welke de mega-boekenwand sieren, dienen ter inspiratie, terwijl je wacht op een afspraak of gewoon even wilt relaxen.

Henk is de gehele week open van: 11.00- 01.00 en op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur.

Adres: Prinsengracht 422
Buurt: Centrum
Website: Henk
Prijscategorie: 3 gangen € 33,-
Sfeer: levendige en gezellige hotspot

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Pop-up Restaurant Henk Prinsengracht , 8.2 out of 10 based on 10 ratings
Share this article with your friends