Op 3 en 5 oktober vindt het volgende pop-up diner van The Bookish Banquet plaats. Dit is een literaire pop-up club voor foodies die houden van eten en lezen. Op basis van een boek krijg je een 5 gangen verrassingdiner, waarbij je aan lange tafels zit met andere gasten.

Dit keer heeft de organisatie gekozen voor het beroemde boek Das Parfum, van Patrick Suskind, waarbij de hoofdpersoon – Jean-Baptiste Grenouille – op zoek gaat naar de ultieme geur. Je kunt dus verwachten dat je welriekend eten voorgeschoteld zult gaan krijgen, maar wat precies is nog een verrassing.

Achter The Bookish Banquet zitten; chef Chantal Hintze – die geïnspireerd is door het werk van Yotam Ottolenghi – en cabaretier Jasper Smit – die tijdens het diner heel vermakelijk voorleest uit het boek. Het is zeer aan te raden om het boek echt te lezen voordat je naar het diner gaat, zodat je alle verwijzingen kunt herkennen. Het is wel een beetje een nerderig inside-joke achtig sfeertje, maar dat maakt het zo ontzettend uniek en gezellig. Je ontmoet er zeker nieuwe mensen en het eten is echt heel goed.

Eerdere boeken op basis waarvan is gekookt zijn The Hitchhikers’ guide to the Galaxy (Culi-Amsterdam was daarbij – en vanaf dat moment om), The life op PI en Sherlock Holmes.

Je kunt trouwens ook aangeven dat je vegetarisch bent, daar houden ze dan rekening mee.

Plaatsen zijn beperkt, dus weer er snel bij.

Adres: Jacob van Lennepkade 410 A
Buurt: Oud-West
Website: Bookish Banquet
Sfeer: Simpel
Reserveren: Ja – het is een must
Kraanwater: Ja

Foto: It's official! The next Bookish Banquet dinner will be based on Perfume by Patrick Suskind. Get reading folks!<br /><br />
(date tbc)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Pop-up Bookish Banquet, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends