Het is zomer en de maand juli is net aangebroken dus nog een aantal mooie maanden voor de boeg.
Wat is er leuker dan in de zomer heerlijk op het terras te lunchen of te dineren en te genieten van het weer.
Wij hebben een aantal leuke terrassen voor je op een rij gezet. Hierbij een paar suggesties met de beste plekken per buurt:

Jordaan
Wil je de toeristische terrassen mijden, dan zoek je je heil iets verder uit het centrum. In de Jordaan kun je bij de Noordermarkt neerstrijken op het terras van Noordwest voor een lunch, of bij Winkel voor de beste appeltaart van Amsterdam, maar ook Werck bij de Westerkerk is het bezoeken waard. Stout op de Haarlemmerstraat, waar je ook kunt chillen op hun verhoging, of borrelen bij Louis en Wannemakers op de Singel.

Amsterdam Noord
Lekker uitwaaien op de pont naar Noord. In Noord zijn meer dan genoeg terrassen te vinden. Drink een drankje bij De Toren, eet Italiaans bij Il Pecorino of ga naar de IJ-KantineNoorderlicht of naar het strand bij Pllek op de NSDM-scheepswerf. De Buiksloterwegpont brengt je naar de mooie terrassen van THT of het top liggende Wilhelmina-Dok. Ook een aanrader is Stork in een oude loods!

Aan het IJ
Voor een drankje met mooi uitzicht op het water scoor je een plek op het nieuwe terras van I-Dock of bij het creatieve Hanneke’s s Boom. Ook naast het Muziekgebouw bij Zouthaven kun je lekker zitten.

De Pijp
In de Pijp vind je op vrijwel elke hoek van de straat leuke terrassen, zoals Binnen Buiten of Café Ruis. De nieuwe zaak van Ron Blauw The Fat Dog of je gaat naar The Dutch Co, lunchen bij De Wasserette en dineren bij Boca’s.

Amsterdam Zuid
Vlakbij het Museumplein kan je heerlijk zitten op het terras van Wildschut of The College Hotel. Bij Gent aan de Schinkel – aan het einde van het Vondelpark – zit je lekker aan het water. Of op de Koninginnenweg bij George W of Affourtit kan je ook lekker zitten.

Amsterdam Oost
De leukste terrassen van Oost vind je aan de Amstel, zoals Riva, Hesp en De Ysbreeker. Voor een cocktail en 360° uitzicht over Amsterdam moet je bij Canvas in het Volkshotel aan de Wibautstraat of bij Baut zijn. Vlakbij het Tropenmuseum zijn er in de Linnaeusstraat een aantal gezellige terrassen zoals De Biertuin en Pata Negra 2. Duik je Oost dieper in, dan zijn Brouwerij ‘t IJ en Café Langedijk (vaak live muziek!) aanraders.

Amsterdam (Oud) West
Bij de Westergasfabriek heb je keuze genoeg uit terrassen zoals Mossel en Gin, Instock, Pacific Parc en het WestergasTerras. Op de Rozengracht zit Chow en op de hoek van de Marnixstraat zit Brandstof. Halverwege de Bilderdijkstraat ligt het grote terras van Du Cap. In het Bilderdijkpark op een romantische plek ligt De Liefde verstopt. Bij Edel op de Postjesweg kun je terecht op het terras aan het water. Iets verderop in de Baarsjes heeft Café Cook een extra groot en zonnig terras. Een goed geheim is het terras van WG Café. En in Amsterdam Oud West kun je lekker Italiaans eten bij Forno of bij De Italiaan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Terrasspecial Culi Amsterdam, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends