Als je dan toch patat wilt gaan eten, doe het dan goed, moeten de oprichters van Frites uit Zuyd op de Ceintuurbaan gedacht hebben. Frites uit Zuyd/Par Hasard is een friteszaak en een restaurant, geïnspireerd op een traditionele Belgische frituur waar je vroeger werd ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Omdat een goede frites niet te versmaden is, moest CuliAmsterdam het restaurant natuurlijk even uitproberen.

Het motto van het restaurant is ‘ontdek de eenvoud van gastvrijheid per toeval’- andere woorden voor ‘kom gezellig binnen lopen’. En gezellig is het. De zaak is ruim opgezet, de tafels zijn leuk gedekt, er staat direct een karaf kraanwater op tafel, er is een bar met een kastelein en aan de muren hangen allerlei gezellige kunstwerken. De zaak ademt sfeer.

De wijnkaart is echt een prettige verassing. Er staan maar liefst 3 betaalbare rode en 3 betaalbare witte wijnen op de kaart (onder de 21 euro!), naast een goede selectie van wat exclusievere wijnen. Frites en wijn, dat is toch wel een traktatie.

Bij de voorgerechten kunnen we kiezen uit een steak tartare met buikspek, een trio van vis of bijvoorbeeld garnalenkroketten van Holtkamp. Allemaal lekker, mooier opgemaakt dan je in een friterie zou verwachten (echt wel restaurantkwaliteit) en een succes.

Daarna komt natuurlijk waar het om gaat; de huisgemaakte frites bij het hoofdgerecht. De mayonaise is lekker zuur (ook zelfgemaakt!) en ja hoor, de frites zijn heet en krokant. Hier kun je bewust van lekkere patat genieten, in plaats van op straat gedachteloos een net even te slap frietje weg te happen. Het zuurvlees wat je erbij kunt bestellen is goed (misschien iets aan de zoete kant), de salade nicoise ,welke de tafelgenoot krijgt ,met een moot tonijn, is perfect bereid.

Toe hebben we net nog ruimte voor een Luikse wafel met aardbeien. Die is prima – rechttoe rechtaan. De kaasplank is zelfs heel erg goed te noemen.

Het personeel is vrolijk, vriendelijk en attent.

Je kunt er ook patat afhalen, overigens, zoals het een frituur betaamt. Aanrader!

Adres: Ceintuurbaan 113-115, Amsterdam
Buurt: De Pijp
Website: Frites uit Zuyd
Sfeer: Hip en zeer gezellig
Rekening: Tussen de 30 en 40 euro voor 3 gangen, fles wijn vanaf 19,50
Reserveren: Nee, niet nodig
Kraanwater: Ja

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Vlaamse Friet bij Frites uit Zuyd/Par Hasard op de Ceintuurbaan, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends