Sinds mei, zoals eerder in onze aankondiging over HENK geschreven, is pop-up restaurant HENK aan de Prinsengracht gevestigd. Reden voor Culi- Amsterdam om poolshoogte te nemen in het hippe restaurant.

HENK is een initiatief van de drie zusjes Kemme, die het restaurant, vol liefde, naar hun overleden vader hebben genoemd. Onder het motto”pluk de dag” hebben ze dit pop-up restaurant op een prachtige plek in Amsterdam geopend, met een heerlijk terras aan het water.

HENK is een restaurant/bar met een goede, niet al te ingewikkelde, kaart waar je de hele avond lekker kunt borrelen en tafelen. In de stijl van wat nu hip is heeft HENK een mooie lijst van 12 Gin-Tonic cocktails, zoals de Geranium- en Saffraancocktail op basis van Fever-Tree Tonic, waar je de avond al goed mee kunt beginnen.

Voorgerechten variëren van quinoa, sushi (jam!) tot zwaardvis-tartaar (niet te koud maar precies op temperatuur). Qua hoofdgerecht is er dorade met citroengnocchi of diamanthaas met noedels. Beide zijn goed bereid, de dorade is niet te gaar en de diamanthaas mooi rosé. Het zijn grote porties, dat wel, maar omdat het tempo niet al te hoog is, is er aan het einde van de avond toch nog ruimte voor dessert. Je kunt kiezen voor een kaasplank, maar de huisgemaakte cheesecake, en solero van geel fruit, hangop en panna-cotta trekken de aandacht en zijn heerlijk, al is de panna cotta iets te stevig gezet.

Door de drukte op het terras en in het restaurant; en de sfeervolle inrichting en verlichting, is het fijn nog lekker lang te blijven zitten. Ondertussen rent de bediening af en aan om alle gasten te kunnen voorzien. Het is chaotisch maar erg gezellig.

Tot 31 december is HENK geopend. Ga zolang het nog kan.

Adres: Prinsengracht 422
Buurt: Centrum Grachtengordel
Website: Henk
Rekening: € 131,50 voor 2 x 3 gangen, 2 Gin-Tonics en een fles Pinot Gris
Sfeer: Hip en gezellig
Reserveren: 020 233 3223
Kraanwater: Ja

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
HENK – chaotisch maar gezellig, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends