De pasta van vandaag is frisser door de frisse tomatensla die door de pasta gaat. Het leuke van deze pasta is dat je het op drie verschillende manieren kan eten. Nummer 1 is een pasta met alleen tomatensla, bij de tweede versie voeg je wat buffelmozzarella toe en bij de derde en meest luxe versie bak je er wat truffelgehaktballetjes bij. Zo is er voor ieder wat wils!

Soms heb je niet meer nodig dan een paar simpele en pure ingrediënten. Door de jaren heen is de tomatensla uitgebreid en is er een eigen versie ontstaan. Hoe langer je de tomaten laat marineren hoe lekkerder de pasta wordt.

Pasta met verse tomatensla (4 personen)

– 200 gr spelt- of volkorenpasta;

– 500 gr verse tomaten;

– rode ui;

– knoflookteen;

– plukje basilicum & platte peterselie;

– 2 el olijfolie;

– 2 el balsamico;

– optioneel bol buffelmozzarella;

– optioneel 2 á 3 truffelworsten en

– peper & zout.

Pel en snipper de ui. Pers de knoflookteen uit. Was en snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Meng in een grote bak de tomaten met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper & zout. Knip of hak de peterselie en basilicum zo klein mogelijk. Meng de olijfolie en balsamico door de tomaten en voeg de peterselie en basilicum toe. Even goed husselen, afdekken en wegzetten in de ijskast om te marineren.

Pas op het moment dat je klaar bent om aan tafel te gaan breng je een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout aan het water toe en kook de spaghetti. Kijk hiervoor even op de verpakking hoe lang de spaghetti gekookt moet worden, dit verschilt echt per merk en of het verse pasta is of niet.

Mocht je verse truffelworsten hebben kunnen scoren, verwijder dan het vel dat om de worsten heen zit en draai er, afhankelijk van de grootte, 4 à 5 balletjes per worst van. Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de truffelgehaktballetjes. Als je ook de buffelmozzarella gaat gebruiken, dep deze dan even droog met een vel keukenpapier en scheur of snijd in stukken.

Als de pasta gaar is giet je de pasta af en voeg je een druppeltje olijfolie toe, zodat de pasta niet gaat plakken. Je kan ook meteen de tomatensla erdoorheen mengen. Verdeel de pasta over de borden en voeg eventueel de buffelmozzarella en/of de truffelgehaktballetjes toe.

IMG_6326
Check voor meer info The Lion kitchen

 

Read also: Food Journey & Recipes with Rosie Gohres

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends