Op 21 juni opende restuarant Instock zijn deuren, het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling prominent op de kaart zet. De chefkoks van Instock koken met de oogst van de dag; eten dat anders ons bord niet had gehaald. ’s Ochtends gaat het ‘food rescue team’ van Instock met hun elektrische wagen langs Amsterdamse Albert Heijn winkels. Daar halen ze voedsel op, dat voor de supermarkt niet meer verkoopbaar is. Deze producten zijn overigens nooit over de datum heen; het gaat om bijvoorbeeld brood van een dag oud of een net sinaasappelen waar één slechte in zit, maar de rest nog prima is. Bij Instock worden de gasten verrast met een steeds wisselend menu met inventieve en lekkere gerechten tegen een aantrekkelijke prijs.

Restaurant Instock opent voor 5 maanden haar deuren! Instock is tot november elk weekend geopend voor
een driegangen diner op vrijdag en zaterdag en een brunch op zondag. Doordeweeks is het mogelijk om de locatie af te huren voor evenementen.

Instock is een stichting zonder winstoogmerk en opereert zelfstandig. Wel wordt er hoofdzakelijk gekookt met de producten van Albert Heijn. Duurzaamheid is in sommige gevallen complex, maar in het geval van voedselverspilling kan een oplossing heel simpel zijn, vindt het team van Instock. Minder verspillen is beter voor zowel je portemonnee als het milieu. Het team van Instock wil hier meer aandacht voor genereren

De droom van het team van Instock is om het restaurant in permanente vorm te laten bestaan, met de mogelijkheid tot uitbreiding. Uiteindelijk moet voedselverspilling in heel Nederland op de kaart staan!

Adres: Westergasterrein Polonceaukade 9, Amsterdam
Buurt: West
Website: Instock

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends