Bar 5&33 is een echte hotspot. Het heeft zijn naam te danken aan de ligging op de hoek Martelaarsgracht 5 en Prins Hendrikkade 33.

5&33 is een trendy, eigenzinnig, artistiek restaurant, bar & lounge, waar je de gehele dag terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner en/of een borrel.  De keuken is Mediterraans met een shared dining concept . Op het menu staat een ruime selectie van verschillende soorten vleeswaren en kazen, kleine salades, vegetarische gerechtjes, pasta gerechtjes, vlees en vis gerechtjes. Alle gerechtjes die besteld worden serveren ze samen op een groot plateau in het midden van de tafel.

Voor bij de borrel is aan te raden de grote selectie van heerlijke vleeswaren en kazen.
Vervolgens zijn heerlijk om te nemen de Burrata met basilicum en tomaat, bloemkoolsoep met zwarte truffel, ravioli gevuld met zeebaars, de soft shell crab en het lam in broodkruim, doordat je deelt kan je van alles wat proeven, de smaken zijn echt goed!
Ook het ontbijt is echt genieten. Ze hebben een heerlijk gepocheerd ei met avocado en lime op roggebrood, verschillende soorten omelet,  of een porridge met maple sirup.  Het heerlijk gember, wortel- en lime sapje is ook top!

Wanneer je zin hebt om alleen wat te drinken kan dat ook. Ze serveren heerlijke cocktails.

Bar 5&33 is de gehele week open. Ze serveren vanaf 06.30 tot 11.00 ontbijt en het all-day menu vanaf 12.00 de rest van de dag.

Adres: Martelaarsgracht 5 en Prins Hendrikkade 33, Amsterdam
Buurt: Centrum (tegenover Centraal Station)
Website: 5&33
Prijscategorie: kleine gerechtjes die variëren van €5 – €13
Sfeer: Hippe hotspot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
restaurant, bar & lounge 5&33 , 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends