De Chinese Maggie maakt zelf heerlijke jiaozi´s, ook wel dumplings genoemd en zongzi´s ook wel sticky rice  genoemd, deze Chinese hapjes worden volledig door Maggie met de hand gemaakt met verse groenten uit haar eigen tuin en vlees vers van de slager. Alle ingrediënten zijn waar mogelijk vers, super lekker en gezond!

Jiaozi (dumplings) worden gemaakt van een dun rond velletje deeg dat gevuld wordt met vlees en fijn gesneden groenten en daarna wordt dichtgevouwen. Het vlees dat wordt gebruikt is veelal varkensvlees, rundergehakt of kipfilet. De meest gebruikte groenten zijn, Chinese kool, spitskool, bleekselderij, prei, paprika, knoflookbieslook en Chinese paddestoelen. Denk bij een vegetarische vulling bijvoorbeeld aan eieren en tofu als ingrediënten. Jiaozi kan zowel gekookt als gebakken worden.

Ook is er nu de mogelijkheid Biologische Jiaozi´s te bestellen.
-Bio Rundergehakt met Knoflookbieslook (12euro/500)
-Bio Eieren met Knoflookbieslook (12euro/500g)

De vullingen gebruikt voor zongzi verschillen van regio tot regio, maar de gebruikte rijst is altijd kleefrijst (ook wel “zoete rijst” genoemd).  De zoete vullingen bestaan meestal uit azuki bonenpasta en tapioca of taro en de hartige zijn veelal gevuld met gezouten eendeneieren, varkensvlees, kip, spek,  taro, Chinese worst, of shii-take paddenstoelen.

Jiaozi’s en Zongzi’s kunnen als ontbijt, lunch of diner gegeten worden. Ze kunnen een gang, voorgerecht, bijgerecht, of zelfs het hoofdgerecht vormen maar zijn ook perfect als hapje tussendoor en daarom zéér geschikt om te serveren op recepties en feesten.

Een portie van 500 gram dumplings, ongeveer twintig stuks, kost ongeacht de soort € 10. Je kunt ze ook gebakken bestellen, voor € 0,80 per stuk. Je kunt de Jiaozi’s en Zongzi’s onder voorbehoud en in overleg bij Maggie bestellen en ophalen op Metro Station Amsterdam Zuid– Elke dinsdag en woensdag om 12.30 uur of  om 17.05 uur  voor de Burger King (plus € 2,- bezorgkosten)


Foto; Alice de Jong van Tokowijzer

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
De specialiteiten van Maggie – Jiaozi&Zongzi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends