Restaurant La Sirène is gevestigd in het Wyndham Apollo Hotel in Zuid. La Sirène, onder leiding van chef Jeroen Bruinsma, stond vermeld als een goed visrestaurant, maar heeft het roer omgegooid. Regionale producten en groenten in de hoofdrol, een chef’s choice menu en prachtige wijnen by the glass gaan de boventoon voeren. Op 28 augustus waren wij door restaurant La Sirène genodigd voor een tasting van deze nieuwe koers.

Wij werden ontvangen met een glaasje mousserende wijn van Nederlandse bodem. Vervolgens hebben we een boottocht gemaakt over de Amsterdamse grachten. Restaurant La Sirène ligt op het punt waar 5 grachten bij elkaar komen, dus de perfecte start voor een boottocht. Toen we terug kwamen werden wij in het restaurant, dat tevens een make-over heeft gehad, voor de lunch ontvangen. Tijdens deze lunch kregen we een prachtig 4-gangenmenu, met bij elk gerecht een passende witte wijn.

De eerste gang bestond uit een tartaar van makreel met verschillende bereidingen van komkommer, mousse van avocado en duindoornbes. Het eerste glas witte wijn werd geschonken in een zwart glas, zodat je niet afgeleid kon worden door de lichte kleur. De volgende gang, ‘Arabic flavours’, bestond uit dukkah, een kaviaar van aubergine, couscous, een merguezworstje van lam en een krokantje van harissa. Het derde gerecht heilbot met lardo, courgette, basilicum en een heldere venkelbouillon. Het dessert was muscovado met hazelnoot, luchtige mascapone en een druppel balsamico azijn, met daaronder een laagje bramen. Daarbij werd een heerlijke dessertwijn geschonken. Bij LaSirène serveren ze een kleine verrassing na het toetje. Wij kregen  een chocolademousse in de vorm van een smiley.

Het was een zeer geslaagde middag, waarbij wij heerlijk hebben gegeten. Voor ons is restaurant La Sirène zeker opnieuw het  bezoeken waard. Het restaurant heeft een Bib Gourmand en deze is meer dan verdiend.

Adres: Apollolaan 2, Amsterdam
Buurt: Oud Zuid
Website: La Sirène
Sfeer: chic zeer geschikt voor mooie avond uit
Prijscategorie: goede prijs-kwaliteit verhouding, 3-gangen € 36.00
Kraanwater: Ja

La Sirene Tasting

La Sirene Tasting

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant La Sirène gooit het roer om, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends