De derde Sneak Peak die ik voor Taste of Amsterdam deed was bij Restaurant Fifteen.

Restaurant ‘Jamie Oliver’s Fifteen Amsterdam’ is gevestigd in een sfeervol pakhuis in het Oostelijk Havengebied, vlakbij het Muziekgebouw aan het IJ. Ooit gestart met het idee 20 gemotiveerde jongeren aan het werk te brengen, die de kans krijgen hun leven een nieuwe wending te geven. Tot op de dag van vandaag streven ze dit concept nog steeds na.

Restaurant Fifteen doet al voor de zevende  keer mee aan Taste of Amsterdam. Fifteen laat zich inspireren door drie kernwoorden: simpel, sophisticated en sociaal. Tijdens Taste laten ze dit ook in hun presentatie terugkomen.

Duurzaam geproduceerde lokale seizoensproducten, van de allerbeste kwaliteit, zijn terug te vinden in gerechtjes die ze tijdens Taste zullen serveren. De vier moderne gerechtjes hebben allen een verfijnde uitstraling.

De chef van Fifteen heeft al wat speciaal ontworpen Taste of Amsterdam gerechtjes laten proeven. De Taste kaart is nog niet helemaal rond, maar ik kan je zeker aanraden het Baambrugs biggetje met Opperdoes aardappeltjes en voorjaarsgroente, en de rundertartaar  met Vadouvan mayonaise, kwarteleitje en krokantje van biet te gaan proeven bij de stand van Fifteen dit jaar.

Alle jongeren die bij Fifteen met hun leerschool bezig zijn,  zullen ook samen met hun chef op Taste gaan koken; ook zijn ze in het Taste Theater te vinden dit jaar.

Daarnaast heeft Fifteen een leuke challange “ Jamie magazine 15 min challenge”. Hier kunnen Taste bezoekers zich voor inschrijven en gaan dan die dag tegen elkaar koken.Uiteindelijk komt er een finale, waar een dagwinnaar uit zal komen, welke leuke prijzen kan winnen. Ben jij dus een goede (hobby)kok, schrijf je dan in.

Het aftellen is begonnen……

Nog geen kaarten voor Taste of Amsterdam 2015, van 4-7 juni, wij hebben een speciale kortingslink voor onze lezers. Via deze link krijg je 2 tickets voor €18,00 i.p.v. €24,00.

Hopelijk tot dan!

Restaurant Fifteen

Restaurant Fifteen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Taste of Amsterdam Sneak Preview Restaurant Fifteen, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends