Je kan ervoor kiezen om kant-en-klare harde taco’s te kopen of ze  zelf te maken. Door ze zelf te maken kan je namelijk een meergranen-, volkoren- of maiswrap gebruiken. Op die manier heb je meteen een gezondere variant van de Fish Taco’s.

Fish Taco’s (4 personen)

– 300-400 gr zeeduivelfilet (of een andere stevige witvis);
– 8 wraps of taco’s;
– 2 avocado’s;
– 4 tomaten;
– komkommer;
– Spaanse peper;
– plukje peterselie en/of koriander;
– radicchio of andere sla;
– (pittige) paprikapoeder;
– Sriracha saus;
– 2 limoenen;
– olijfolie; en
– peper & zout.

Haal de zeeduivelfilet uit de ijstkast en leg de vis tussen 2 vellen keukenpapier.

Voor de salsa was en snijd je de tomaten en komkommer in zo klein mogelijke blokjes. Was en snijd de Spaanse peper (je kan de zaadjes eruit halen als je wat minder spicy wilt) zo klein mogelijk. Knip of hak als laatste de peterselie en/of koriander zo fijn mogelijk. In een bakje meng je de tomaten, komkommer, Spaanse peper en een handje van de peterselie en/of koriander. Even goed husselen. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe en breng op smaak met peper & zout. Zet de salsa in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de zeeduivelfilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Marineer de zeeduivelfilet met de rasp en sap van 1 limoen, 1 el (pikant) paprikapoeder, 1/2 el Sriracha saus, 2 el olijfolie en peper & zout. Laat de zeeduivelfilet even marineren.

Snijd en was de radicchio in dunne reepjes.

In een (grill)pan bak je de blokjes zeeduivelfilet. Je hebt geen extra olijfolie nodig, want die zit al in de marinade. Probeer de zeeduivelfilet een beetje een krokant korstje te geven. De blokjes zeeduivelfilet zijn in ongeveer 5 min gaar.

Vouw ondertussen de wraps om het ovenrooster heen (zoals op de foto’s), zodat de wraps komen te hangen. Blijf de wraps goed in de gaten houden. De wraps zijn in 2 á 3 min wel knapperig genoeg. Haal ze dan uit de oven. Heb je kant en klare taco’s verwarm deze dan alleen even in de oven op.

Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snijd in dunne reepjes. Ik snijd de avocado altijd pas op het laatste moment om bruin worden te voorkomen. Als jij het liever eerder doet, knijp er dan een beetje citroen overheen en leg de pit tussen de schijfjes in. Zo voorkom je dat de avocado gaat verkleuren.

Als laatste kan je de Fish Taco’s gaan bouwen. Vul de Fish Taco’s met de radicchio, salsa, avocado en als laatste met de zeeduivelfilet. Beetje peterselie en/of koriander en een splash van het sap van de limoen eroverheen en je Fish Taco’s zijn klaar.

http://thelionkitchen.com/wp-content/uploads/2014/05/20140504-111349.jpg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
The Lion´s Kitchen Fish Taco, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends