1 mei opende restaurant, (late-night) bar en terras Terpentijn haar deuren aan het Rokin, in het centrum van Amsterdam. Terpentijn is dagelijks geopend voor lunch, diner, streetfood en een drankje. Er worden internationale gerechten geserveerd met als leidraad de Frans- Aziatische keuken.

De drie horeca ondernemers achter Bar Italia en De Social Club hebben hun ervaringen en expertise gebundeld en een plek gecreëerd waar men elke dag welkom is voor lunch, diner, streetfood en een drankje.  De naam komt voort uit de stripverhalen van Olivier B. Bommel waar de pijprokende kunstschilder Terpen Tijn een belangrijke rol speelt. Hij is op zijn beurt een bron van inspiratie voor het interieur van Terpentijn.

Het menu is in samenwerking met Alain Caron samengesteld. Het  verrassende menu is onderverdeeld in lunch en diner en is seizoensgebonden. De gerechten hebben een Franse basis met een Aziatische invloed.

De bar is de plek voor streetfood en een drankje,  van huisgemaakte ice-tea tot signature cocktails. De cocktails zijn in twee categorieën verdeeld: de home made ‘Bottled Up’ en ‘Cocktails by the Glass’.  Voor de bereiding van het streetfood is een aparte keuken geplaatst waardoor de gerechten snel uitgeserveerd kunnen worden, reserveren is niet nodig. De bar heeft een warme internationale uitstraling, is uitnodigend en informeel. Sfeer staat centraal in deze nieuwe late-night bar van het Rokin.

Voor het interieur is gebruik gemaakt van veel sfeervolle elementen. Bij het binnengaan wordt men aangenaam verrast door een subtiel samengaan van oude en nieuwe materialen, wat bijdraagt aan de herkenbare identiteit van Terpentijn. 

Naast een bar op de begane grond en een restaurant op de eerste etage biedt de tweede etage plek aan 20 flexwerkplekken. Professionals, creatieven  en andere zelfstandigen kunnen hier maandelijks een bureau huren. De ruimte is van alle kantoorfaciliteiten en gemakken voorzien.

Terpentijn is dagelijks geopend van 11:00 tot 03:00 / 04:00.

Adres: Rokin 103, Amsterdam
Buurt: Centrum
Webiste: Terpentijn

 Terpentijn

terpentijn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends