Samen met Sesanne van The Lion Kitchen en Michelle van Story 154 kreeg ik de eer om aan de slag te gaan als Taste of Amsterdam Blogger 2015. Wij nemen vast een Sneak Peak bij alle deelnemende restaurants aan Taste dit jaar.

Mijn eerste bezoek was aan restaurant Bluespoon aan de Prinsengracht, in het Andaz Hotel. Ken je dit niet, ga dan zeker snel een kijkje nemen. Ze hebben een heerlijke lounge waar je goede cocktails kunt drinken en behalve dat ook een erg leuk, open en toegankelijk restaurant, waarmee ze juist op de locals van Amsterdam willen focussen i.p.v. alleen op gasten van het hotel.

Bluespoon zal dit jaar voor de tweede keer aan Taste deelnemen. Na een succesvol debuut vorig jaar, was het dus ook geen vraag voor restaurant Bluespoon of ze wel of niet wilden deelnemen dit jaar. Restaurant Bluespoon zal samen met haar wijnleverancier, de Gouden Ton, alle bezoekers van Taste in de watten gaan leggen.

Bluespoon zal op Taste dit jaar laten zien een echte NO-NONSENS aanpak te hebben, waarbij ze Europese smaken met een Nederlandse Edge presenteren. Dit laten ze tijdens Taste terug zien in vijf verfijnde seizoensgerechtjes. Bluespoon werkt met lokale boeren, tuinders en ambachtelijke aanbieders om de beste producten in de gerechtjes te verwerken.

Op Taste zal Bluespoon een prachtige open keuken hebben, waarbij je het keukenpersoneel in actie ziet. Verder heeft Bluespoon, heel origineel, dit jaar een Chef’s Table, waaraan gasten van een speciaal Tasting’ s menu kunnen gaan genieten.

De chef van Bluespoon heeft mij al wat speciaal ontworpen Taste of Amsterdam gerechtjes laten proeven. Ik mag natuurlijk nog niet alles verklappen, maar ik kan je zeker aanraden het stukje Nederlandse Inktvis uit de Noordzee, met een frisse quinoa salade en chili te proberen. Ook de heerlijke mozzarella van Texel met gegrilde paprika, asperges en rucola is de moeite waard.

Naast vijf prachtige gerechtjes zal Bluespoon ook een aantal Bite’s serveren, als tussendoortje of voor de late trek. Wij kunnen nu eigenlijk al niet meer wachten tot het zover is.

Nog geen kaarten voor Taste of Amsterdam 2015, van 4-7 juni, wij hebben een speciale kortingslink voor onze lezers. Via deze link krijg je 2 tickets voor €18,00 i.p.v. €24,00.

Hopelijk zien we jullie op Taste!

Bluespoon

Bluespoon

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Taste of Amsterdam Sneak Preview Restaurant Bluespoon, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends