Sterrenchef Ron Blaauw is aan een nieuw avontuur begonnen. Naast zijn succesvolle restaurant Ron Gastrobar en The Fat Dog, zijn afgelopen maandag de deuren van zijn nieuwe culinaire hotspot Ron Gastrobar Oriental, aan de Kerkstraat, geopend.

Ron Blaauw is op dit idee gekomen, omdat hij vindt dat er al veel sushizaken in Amsterdam zijn, maar hij mist een echt Oriëntaals restaurant waar de oude Chinese keuken in ere wordt hersteld.

Een echte dim sum-chef runt de keuken, die zijn dumpling vouwkunsten zal laten zien, maar ook zijn hand niet omdraait voor gerechten als siu mai en ha kau. Ron zelf neemt de Peking Duck onder handen en gaat deze op geheel eigen wijze bereiden; een Oriental signature dish in wording!

Qua look and feel kiest Ron voor sfeer en intimiteit, wat onder andere gecreëerd wordt
door gedeeltes van het restaurant te scheiden met uit hout gesneden Chinese raamwerken. In het nieuwe restaurant kosten alle gerechten, net als in Ron Gastobar, ook €15 euro.
Ron wil hiermee vasthouden aan het concept van een restaurant zonder poespas met een eenvoudige kaart. ‘Een laagdrempelig sfeervol restaurant, waar mensen ook aan de bar een goede cocktail of een koud biertje kunnen bestellen, dat is het idee.’

Adres: Kerkstraat 23, Amsterdam
Buurt: Centrum
Website: Ron Gastrobar Oriental

Ron Gastobar Oriental

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
New in town, Ron Gastrobar Oriental op de kerkstraat, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends