Het laatste restaurant dat ik bezocht voor de Sneak Preview Taste of Amsterdam Tour was restaurant Lute in Ouderkerk aan de Amstel.

Niemand minder dan eigenaar Peter Lute, ook wel bekend als televisiechef van o.a. Masterchef, ontving mij deze middag.

Peter vertelde met veel passie over wat hij in de afgelopen jaren met Lute allemaal heeft bereikt en welke toekomstplannen er voor Lute in het verschiet liggen.

10 jaar geleden zijn twee historische buskruitfabrieken, gedreven door nieuwsgierigheid en geleid door zintuigen en intuïtie, door eigenaren Peter & Marieke Lute omgetoverd tot de unieke locatie, restaurant Lute. Hun visie is: “gasten laten genieten”. Zo eenvoudig klinkt het, maar het is een enorme uitdaging om dit dagelijks voor elkaar te krijgen. Zij zijn trots op hun team, dat zich dagelijks met hart en ziel hiervoor inzet. Koester wat je hebt opgebouwd en wijk niet af van je kernwaarden. Dat als gevolg hiervan het bedrijf groeit is een fantastische ervaring, aldus Peter.

Restaurant Lute is een oude bekende op Taste. Dit jaar mogen we weer genieten van de heerlijke kookkunsten van Peter Lute en zijn team. Zij zijn maar liefst dubbel aanwezig, zowel met zijn collega G6 -chefs, als met hun nieuwe Foodbar Ten. De kaart van TEN is geïnspireerd door de mooie internationale culinaire reizen van Peter Lute en zijn persoonlijk favorieten ontbreken zeker niet. De gerechten zijn ongecompliceerd in streetfood stijl. Ook in het theater zal Peter zich van zijn beste kant laten zien.

Wij mochten wat speciaal ontworpen Taste of Amsterdam gerechtje,s van de nieuwe Foodbar, proeven. Tijdens Taste zullen ze zowel vis als vlees gaan serveren. Zo kregen wij de koningscrab “yakitori stijl”, djeroek poeroet, ingemaakte groenten en zomerkruiden, WOW. En ook de Black Angus rundersukade van de BBQ met asperges, piccalilly en Shabu Shabusaus mogen natuurlijk niet ontbreken. Welke onze favoriet is? Heel lastig, beide super van smaak. Bij Restaurant Lute zullen ze ook, zoals elk jaar, 2 desserts aanbieden. Citruspolenta met basilicummayonaise en de Passie, chocolade en vlierbloesem. Kortom ook voor een dessert moet je hier dus zijn.

De nieuwe Foodbar Ten, van restaurant Lute, mag je dus zeker niet overslaan als je op Taste bent.

Nog maar 1 nachtje slapen en dan is het zover.  Zien we jou ook op Taste?
Nog geen kaarten voor Taste of Amsterdam 2015, van 4-7 juni, wij hebben een speciale kortingslink voor onze lezers. Via deze link krijg je 2 tickets voor €18,00 i.p.v. €24,00.

Tijdens de vrijdagmiddagborrel zal ik ook live verslag uitbrengen tussen 16.00-18.00. Mis het niet, te volgen via http://tasteofamsterdam.ubideo.com/.
Hopelijk zien we jullie op Taste

 

Collage lute

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Taste of Amsterdam Sneak Peak Restaurant Lute, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends